Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Panenka s gremolatou
veprova panenka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Panenka s gremolatou

3.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1176 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 150 g
Tuky 35 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gremolata je italská koře­nicí přísada z citronové kůry, česneku a petrželky.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
středně velká, tence pokrájená
panenka 300 g
fenyklová semínka 2 ČL
sůl 1 ČL
mořská
vývar zeleninový 150 ml
fazole 180 g
fazolky fava uvařené a zbavené slupky
česnek 1 stroužek
jemně nastrouhaná
petrželka 1 PL
nasekaná
pepř
nejlépe čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Půlku oleje rozpalte v teflonové pánvi a 5 minut lehce smažte cibuli. Přesuňte do zapékací misky. Na pánvi rozpalte zbylý olej a ze všech stran opečte panenku do­hněda. Položte na cibuli.

3

Sůl podrťte s fenyklem a špetkou pepře. Směsí posypte maso.

4

Zalijte vepřové vroucím vývarem a čtvrt hodiny pečte. Přisypte fazole, pečte ještě asi 5 minut.

5

Smíchejte česnek s citronovou kůrou a petrželí. Vepřové nakrájejte na plátky, položte na fazole a cibuli, posypte gremolatou – a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

04.01.2009 15:11
Venujte pozornost tomu "jemne nastrouhanou", moje gremolata byla dost hořká :)
31.08.2007 08:02
Recept se nachází v č.12/04, str.80

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...