Gremolata je italská kořenicí přísada z citronové kůry, česneku a petrželky.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule červená
1
ks
středně velká, tence pokrájená
panenka
300
g
fenyklová semínka
2
ČL
sůl
1
ČL
mořská
vývar zeleninový
150
ml
fazole
180
g
fazolky fava uvařené a zbavené slupky
česnek
1
stroužek
citronová kůra
1
ks
jemně nastrouhaná
petrželka
1
PL
nasekaná
pepř
nejlépe čerstvě mletý
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Půlku oleje rozpalte v teflonové pánvi a 5 minut lehce smažte cibuli. Přesuňte do zapékací misky. Na pánvi rozpalte zbylý olej a ze všech stran opečte panenku dohněda. Položte na cibuli.
3
Sůl podrťte s fenyklem a špetkou pepře. Směsí posypte maso.
4
Zalijte vepřové vroucím vývarem a čtvrt hodiny pečte. Přisypte fazole, pečte ještě asi 5 minut.
5
Smíchejte česnek s citronovou kůrou a petrželí. Vepřové nakrájejte na plátky, položte na fazole a cibuli, posypte gremolatou – a podávejte.
Komentáře