0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

Domácí müsli s jahodami a jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6102 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 627 g
Tuky 335 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně, která nejlépe chutná o víkendu, v posteli a ve dvou. Domácí müsli s jahodami a jogurtem je připravené za pár minut a chutná prostě božsky.

Suroviny

ovesné vločky 600 g
dýňová semínka 70 g
slunečnicová semínka 70 g
mandle 80 g
neloupané, nasekané
skořice 1 PL
med 250 ml
rostlinný olej 180 ml
K podávání
jahody
čerstvé
jogurt bílý
med

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Ovesné vločky, semínka, mandle a skořici promíchejte v míse. V menším kastrolu na malém plameni zahřívejte za stálého míchání med a olej, dokud se nerozpustí a nespojí; stačí tak dvě minuty. Medovou směs přidejte do mísy a vše promíchejte.

3

Rozdělte müsli na dva plechy pokryté pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřete. Pečte 20–25 minut, aby směs zezlátla. Občas ji promíchejte.

4

Hotové müsli rozdělte do misek, přidejte jogurt, jahody a med a servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

Anonym

Vzhledem k tomu, že děvčatům občas ujede ruka, tak tento recept vřele doporučuji. Zkusil jsem ho již po třetí a pokaždé to byl úspěch! Jen malá doporučení - čas pečení při uvedené teplotě postačuje něco kolem dvaceti minut. Je třeba počítal, že müsli se ještě dodělává i když je již venku. Jinak přidávám sušené ovoce, několik druhů a ještě se nestalo, že by to zůstalo déle jak dva dny! Přeji dobrou chuť.

Eva Pasková

Recept na müsli je výborný, jen uvedená teplota pečení je dost vysoká (hlavně oříškům vysoká teplota moc nesvědčí). Upřednostňuji nízkou teplotu - okolo 120°C a delší dobu pečení - müsli je pak rovnoměrně propečené, příjemně křupavé a nespálí se. Důležité také je, abyste nepoužili moc velký plech - směs na müsli musí být v silnější vrstvě. Jinak moc doporučuji - u nás doma si apetitovské müsli našlo své pevné místo :)

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit