Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí müsli s jahodami a jogurtem
Domácí müsli s jahodami a jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

4/5 Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6102 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 627 g
Tuky 335 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně, která nejlépe chutná o víkendu, v posteli a ve dvou. Domácí müsli s jahodami a jogurtem je připravené za pár minut a chutná prostě božsky.

Suroviny

dýňová semínka 70 g
slunečnicová semínka 70 g
neloupané, nasekané
med 250 ml
rostlinný olej 180 ml
K podávání
čerstvé

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Ovesné vločky, semínka, mandle a skořici promíchejte v míse. V menším kastrolu na malém plameni zahřívejte za stálého míchání med a olej, dokud se nerozpustí a nespojí; stačí tak dvě minuty. Medovou směs přidejte do mísy a vše promíchejte.

3

Rozdělte müsli na dva plechy pokryté pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřete. Pečte 20–25 minut, aby směs zezlátla. Občas ji promíchejte.

4

Hotové müsli rozdělte do misek, přidejte jogurt, jahody a med a servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

09.04.2010 15:53
Recept na müsli je výborný, jen uvedená teplota pečení je dost vysoká (hlavně oříškům vysoká teplota moc nesvědčí). Upřednostňuji nízkou teplotu - okolo 120°C a delší dobu pečení - müsli je pak rovnoměrně propečené, příjemně křupavé a nespálí se. Důležité také je, abyste nepoužili moc velký plech - směs na müsli musí být v silnější vrstvě. Jinak moc doporučuji - u nás doma si apetitovské müsli našlo své pevné místo :)
09.05.2009 17:43
Vzhledem k tomu, že děvčatům občas ujede ruka, tak tento recept vřele doporučuji. Zkusil jsem ho již po třetí a pokaždé to byl úspěch! Jen malá doporučení - čas pečení při uvedené teplotě postačuje něco kolem dvaceti minut. Je třeba počítal, že müsli se ještě dodělává i když je již venku. Jinak přidávám sušené ovoce, několik druhů a ještě se nestalo, že by to zůstalo déle jak dva dny! Přeji dobrou chuť.

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...