Snídaně, která nejlépe chutná o víkendu, v posteli a ve dvou. Domácí müsli s jahodami a jogurtem je připravené za pár minut a chutná prostě božsky.
Suroviny
ovesné vločky
600
g
dýňová semínka
70
g
slunečnicová semínka
70
g
mandle
80
g
neloupané, nasekané
skořice
1
PL
med
250
ml
rostlinný olej
180
ml
K podávání
čerstvé
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Ovesné vločky, semínka, mandle a skořici promíchejte v míse. V menším kastrolu na malém plameni zahřívejte za stálého míchání med a olej, dokud se nerozpustí a nespojí; stačí tak dvě minuty. Medovou směs přidejte do mísy a vše promíchejte.
3
Rozdělte müsli na dva plechy pokryté pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřete. Pečte 20–25 minut, aby směs zezlátla. Občas ji promíchejte.
4
Hotové müsli rozdělte do misek, přidejte jogurt, jahody a med a servírujte.
Komentáře