Pohár s ovocem a müsli

Pohár s ovocem a müsli

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6129 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 810 g
Tuky 244 g
Vláknina 106 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obstojí i jako dezert.

Související recepty

Suroviny

ovesné vločky 5 hrnek
0.5 hrnek
oříšky kešu rozpůlené
mandle 0.5 hrnek
nasekané
sušené meruňky 0.5 hrnek
propláchnuté, nasekané
0.5 hrnek
sušené banánové chipsy
0.33 hrnek
sušené mango lze nahradit papájou, nasekané
kokos strouhaný 0.33 hrnek
slunečnicová semínka 0.25 hrnek
0.33 hrnek
tekutý med
agávový sirup 0.25 hrnek
lze nahradit javorovým
řepkový olej 0.25 hrnek
lze nahradit kokosovým
sůl mořská 0.25 ČL
0.25 hrnek
sultánky propláchnuté
K podávání
čerstvé sezónní ovoce nakrájené, např. nektarinky, jablko, maliny
krémový sýr

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, jak jdou za sebou od začátku až po slunečnicová semínka, a tuto směs rozprostřete na 2 plechy vyložené pečicím papírem.

V malém rendlíku zahřívejte dohromady med, sirup, olej a sůl na středním plameni asi 3 minuty. Touto směsí rovnoměrně pokapejte směs na plechách, promíchejte a dejte péct na 15 minut. Potom vmíchejte rozinky a pečte dalších 15 minut dokřupava a dozlatova.

Do skleniček či misek vrstvěte müsli, čerstvé ovoce a čerstvý sýr typu lučiny podle chuti.

TIPY PRO ZDRAVÍ

  • Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
  • Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
  • Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit