Sklenka, co stojí na pomezí snídaně a dezertu, dokonale uspokojí jak ranní hlad, tak touhu po něčem na zub.
Suroviny
ovesné vločky
5
hrnků
kešú
½
hrnku
mandle
½
hrnku
nasekané
sušené meruňky
½
hrnku
propláchnuté, nasekané
½
hrnku
banánové chipsy
mango
⅓
hrnek
sušené nebo papája
kokos strouhaný
⅓
hrnku
slunečnicová semínka
¼
hrnku
med
⅓
hrnek
tekutý
javorový sirup
¼
hrnku
řepkový olej
¼
hrnku
sůl mořská
¼
ČL
rozinky
¼
hrnku
K podávání
ovoce
čerstvé sezónní
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, jak jdou za sebou od začátku až po slunečnicová semínka, a tuto směs rozprostřete na 2 plechy vyložené pečicím papírem.
2V malém rendlíku zahřívejte dohromady med, sirup, olej a sůl na středním plameni asi 3 minuty. Touto směsí rovnoměrně pokapejte směs na plechách, promíchejte a dejte péct na 15 minut. Potom vmíchejte rozinky a pečte dalších 15 minut dokřupava a dozlatova.
3 Do skleniček či misek vrstvěte müsli, čerstvé ovoce a čerstvý sýr typu lučiny podle chuti.
TIPY PRO ZDRAVÍ
- Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
- Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
- Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami(10 receptů)
- Svačiny a svačinky(43 receptů)