0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohár s ovocem a müsli

Pohár s ovocem a müsli

3.1/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7128 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 934 g
Tuky 290 g
Vláknina 112 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sklenka, co stojí na pomezí snídaně a dezertu, dokonale uspokojí jak ranní hlad, tak touhu po něčem na zub.

Suroviny

kešú ½ hrnku
mandle ½ hrnku
nasekané
sušené meruňky ½ hrnku
propláchnuté, nasekané
½ hrnku
banánové chipsy
mango hrnek
sušené nebo papája
kokos strouhaný hrnku
slunečnicová semínka ¼ hrnku
med hrnek
tekutý
javorový sirup ¼ hrnku
řepkový olej ¼ hrnku
sůl mořská ¼ ČL
rozinky ¼ hrnku
K podávání
ovoce
čerstvé sezónní

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, jak jdou za sebou od začátku až po slunečnicová semínka, a tuto směs rozprostřete na 2 plechy vyložené pečicím papírem.

2V malém rendlíku zahřívejte dohromady med, sirup, olej a sůl na středním plameni asi 3 minuty. Touto směsí rovnoměrně pokapejte směs na plechách, promíchejte a dejte péct na 15 minut. Potom vmíchejte rozinky a pečte dalších 15 minut dokřupava a dozlatova.

3 Do skleniček či misek vrstvěte müsli, čerstvé ovoce a čerstvý sýr typu lučiny podle chuti.

TIPY PRO ZDRAVÍ

  • Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
  • Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
  • Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč