Sklenka, co stojí na pomezí snídaně a dezertu, dokonale uspokojí jak ranní hlad, tak touhu po něčem na zub.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, jak jdou za sebou od začátku až po slunečnicová semínka, a tuto směs rozprostřete na 2 plechy vyložené pečicím papírem.
V malém rendlíku zahřívejte dohromady med, sirup, olej a sůl na středním plameni asi 3 minuty. Touto směsí rovnoměrně pokapejte směs na plechách, promíchejte a dejte péct na 15 minut. Potom vmíchejte rozinky a pečte dalších 15 minut dokřupava a dozlatova.
Do skleniček či misek vrstvěte müsli, čerstvé ovoce a čerstvý sýr typu lučiny podle chuti.
TIPY PRO ZDRAVÍ Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené. Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými. Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Meruňky se v kuchyni rozhodně neztratí – připravte z nich koláč, ovocné knedlíky nebo je zavařte. V zimě jako když najdete(45 receptů )
- Kokos v plné síle: Sladké, slané, krémové i křupavé – kde všude ho můžete použít?(18 receptů )
- 10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami(10 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )