Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s ovocem a müsli

Pohár s ovocem a müsli

3.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7128 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 934 g
Tuky 290 g
Vláknina 112 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sklenka, co stojí na pomezí snídaně a dezertu, dokonale uspokojí jak ranní hlad, tak touhu po něčem na zub.

Suroviny

kešú ½ hrnku
mandle ½ hrnku
nasekané
sušené meruňky ½ hrnku
propláchnuté, nasekané
½ hrnku
banánové chipsy
mango hrnek
sušené nebo papája
slunečnicová semínka ¼ hrnku
med hrnek
tekutý
řepkový olej ¼ hrnku
sůl mořská ¼ ČL
rozinky ¼ hrnku
K podávání
ovoce
čerstvé sezónní

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience, jak jdou za sebou od začátku až po slunečnicová semínka, a tuto směs rozprostřete na 2 plechy vyložené pečicím papírem.

2

V malém rendlíku zahřívejte dohromady med, sirup, olej a sůl na středním plameni asi 3 minuty. Touto směsí rovnoměrně pokapejte směs na plechách, promíchejte a dejte péct na 15 minut. Potom vmíchejte rozinky a pečte dalších 15 minut dokřupava a dozlatova.

3

Do skleniček či misek vrstvěte müsli, čerstvé ovoce a čerstvý sýr typu lučiny podle chuti.

TIPY PRO ZDRAVÍ Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené. Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými. Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...