0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

3.6 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4489 kcal
Bílkoviny 261 g
Sacharidy 36 g
Tuky 363 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso můžete péci i pozvolna – když se připravuje při nižší teplotě, je ještě šťavnatější. Pivo mu dodá už v marinádě skvělý nádech, šťávu mírně zkaramelizuje a dodá jí vyrovnanou chuť.

Suroviny

pečeně (karé) 1.5 kg
nebo krkovice
olej 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
mletý
kmín 2 ČL
mletý
sůl
pivo světlé 250 ml
sádlo 1 PL
cibule 3 ks
střední

Postup

1

Omyté a osušené maso vložte do vhodné nádoby, osolte, posypte zázvorem, kmínem a přelijte olejem i pivem. Uložte na chladné místo a několik hodin marinujte; maso jednou otočte.

2

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C.

3

Maso vyjměte z marinády a osušte kuchyňským papírem.

4

V troubě v pekáčku rozehřejte sádlo a ze všech stran na něm opečte vepřové společně s cibulí. Maso dejte do pekáčku, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte.

5

Průběžně maso přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni nakrájejte přes vlákno na plátky a přelijte vypečenou šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Proboha, proč mám maso před vložením do pekáčku osušit a pak jej znovu polít marinádou? To mi nejde na rozum...

Anonym

Maso se musí osušit, protože se před tím než ho "znovu" polijeme marinádou opéká. Když ho neosušíš, zbytečně se vystavíš riziku přismahnuté marinády - mimo jiné. Rozhodně to má své opdostatnění.

Anonym

Maso připraveno přesně podle receptu se setkalo s velkým ohlasem a dožadováním přídavků:-)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit