Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečeně se zeleninou
AD
Vepřová pečeně
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Vepřová pečeně se zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8575 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 227 g
Tuky 689 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi si přidáte do sbírky svých kuchařských kousků další specialitku? Pak rozhodně vyzkoušejte Schweinebraten, recept pocházející ze salcburského údolí Grossarltal. Oč je tento pokrm jednodnodušší v přípravě, o to je dokonalejší v chuti!

Suroviny

vepřová
česnek 4 stroužky
utřené
pepř mletý
sůl
kmín 1 PL
vývar zeleninový 500 ml
anebo hovězí
loupané, překrojené na čtvrtiny
očištěných, překrájených
očištěných, překrájených
Na salát
cukr
krupicový, množství dle chuti
sůl
množství dle chuti
vinný ocet bílý 2 ČL
čerstvě strouhaný
čerstvě strouhaný nebo smetanový

Postup

1

Do masa vetřeme česnek, sůl, pepř a kmín. Necháme v lednici zakryté odležet do druhého dne.

2

Maso vložíme do pekáčku, přilijeme polovinu vývaru a polovinu piva, dáme do trouby vyhřáté na 195 °C. Pečeme 2–2,5 hodiny, průběžně přeléváme maso výpekem a doléváme pivo a vývar. Zhruba půl hodiny před koncem přidáme do pekáčku cibuli, brambory a mrkev a pečeme doměkka.

3

Na salát očistíme ředkev a nastrouháme nahrubo (nebo na mandolíně na tenké plátky). Smetanu lehce vyšleháme (do konzistence jogurtu či zákysu) a ochutíme cukrem, solí, vinným octem, případně křenem. Vmícháme ředkev. Podáváme k pečenému masu a zelenině.

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...