0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečeně se zeleninou

AD
Vepřová pečeně
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Vepřová pečeně se zeleninou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8575 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 227 g
Tuky 689 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi si přidáte do sbírky svých kuchařských kousků další specialitku? Pak rozhodně vyzkoušejte Schweinebraten, recept pocházející ze salcburského údolí Grossarltal. Oč je tento pokrm jednodnodušší v přípravě, o to je dokonalejší v chuti!

Suroviny

žebra 2 kg
vepřová
česnek 4 stroužky
utřené
pepř mletý
sůl
kmín 1 PL
vývar zeleninový 500 ml
anebo hovězí
cibule 3
loupané, překrojené na čtvrtiny
brambory 6
očištěných, překrájených
očištěných, překrájených
Na salát
bílá ředkev 1
velká
cukr
krupicový, množství dle chuti
sůl
množství dle chuti
vinný ocet bílý 2 ČL
čerstvě strouhaný
čerstvě strouhaný nebo smetanový

Postup

1

Do masa vetřeme česnek, sůl, pepř a kmín. Necháme v lednici zakryté odležet do druhého dne.

2

Maso vložíme do pekáčku, přilijeme polovinu vývaru a polovinu piva, dáme do trouby vyhřáté na 195 °C. Pečeme 2–2,5 hodiny, průběžně přeléváme maso výpekem a doléváme pivo a vývar. Zhruba půl hodiny před koncem přidáme do pekáčku cibuli, brambory a mrkev a pečeme doměkka.

3

Na salát očistíme ředkev a nastrouháme nahrubo (nebo na mandolíně na tenké plátky). Smetanu lehce vyšleháme (do konzistence jogurtu či zákysu) a ochutíme cukrem, solí, vinným octem, případně křenem. Vmícháme ředkev. Podáváme k pečenému masu a zelenině.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč