0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečeně se zeleninou

AD
Vepřová pečeně
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Vepřová pečeně se zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8575 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 227 g
Tuky 689 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi si přidáte do sbírky svých kuchařských kousků další specialitku? Pak rozhodně vyzkoušejte Schweinebraten, recept pocházející ze salcburského údolí Grossarltal. Oč je tento pokrm jednodnodušší v přípravě, o to je dokonalejší v chuti!

Suroviny

žebra 2 kg
vepřová
česnek 4 stroužky
utřené
pepř mletý
sůl
kmín 1 PL
vývar zeleninový 500 ml
anebo hovězí
cibule 3
loupané, překrojené na čtvrtiny
očištěných, překrájených
očištěných, překrájených
Na salát
bílá ředkev 1
velká
cukr
krupicový, množství dle chuti
sůl
množství dle chuti
vinný ocet bílý 2 ČL
čerstvě strouhaný
čerstvě strouhaný nebo smetanový

Postup

1

Do masa vetřeme česnek, sůl, pepř a kmín. Necháme v lednici zakryté odležet do druhého dne.

2

Maso vložíme do pekáčku, přilijeme polovinu vývaru a polovinu piva, dáme do trouby vyhřáté na 195 °C. Pečeme 2–2,5 hodiny, průběžně přeléváme maso výpekem a doléváme pivo a vývar. Zhruba půl hodiny před koncem přidáme do pekáčku cibuli, brambory a mrkev a pečeme doměkka.

3

Na salát očistíme ředkev a nastrouháme nahrubo (nebo na mandolíně na tenké plátky). Smetanu lehce vyšleháme (do konzistence jogurtu či zákysu) a ochutíme cukrem, solí, vinným octem, případně křenem. Vmícháme ředkev. Podáváme k pečenému masu a zelenině.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...