Rádi si přidáte do sbírky svých kuchařských kousků další specialitku? Pak rozhodně vyzkoušejte Schweinebraten, recept pocházející ze salcburského údolí Grossarltal. Oč je tento pokrm jednodnodušší v přípravě, o to je dokonalejší v chuti!
Suroviny
Postup
Do masa vetřeme česnek, sůl, pepř a kmín. Necháme v lednici zakryté odležet do druhého dne.
Maso vložíme do pekáčku, přilijeme polovinu vývaru a polovinu piva, dáme do trouby vyhřáté na 195 °C. Pečeme 2–2,5 hodiny, průběžně přeléváme maso výpekem a doléváme pivo a vývar. Zhruba půl hodiny před koncem přidáme do pekáčku cibuli, brambory a mrkev a pečeme doměkka.
Na salát očistíme ředkev a nastrouháme nahrubo (nebo na mandolíně na tenké plátky). Smetanu lehce vyšleháme (do konzistence jogurtu či zákysu) a ochutíme cukrem, solí, vinným octem, případně křenem. Vmícháme ředkev. Podáváme k pečenému masu a zelenině.