0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečeně se zeleninou

AD
Vepřová pečeně
ZDROJ: APETIT
sdílet:

Vepřová pečeně se zeleninou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8575 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 227 g
Tuky 689 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rádi si přidáte do sbírky svých kuchařských kousků další specialitku? Pak rozhodně vyzkoušejte Schweinebraten, recept pocházející ze salcburského údolí Grossarltal. Oč je tento pokrm jednodnodušší v přípravě, o to je dokonalejší v chuti!

Suroviny

žebra 2 kg
vepřová
česnek 4 stroužky
utřené
pepř mletý
sůl
kmín 1 PL
vývar zeleninový 500 ml
anebo hovězí
pivo světlé 500 ml
cibule 3
loupané, překrojené na čtvrtiny
brambory 6
očištěných, překrájených
mrkev 6
očištěných, překrájených
Na salát
bílá ředkev 1
velká
smetana ke šlehání 200 ml
cukr
krupicový, množství dle chuti
sůl
množství dle chuti
vinný ocet bílý 2 ČL
křen
čerstvě strouhaný
sýr
čerstvě strouhaný nebo smetanový

Postup

1

Do masa vetřeme česnek, sůl, pepř a kmín. Necháme v lednici zakryté odležet do druhého dne.

2

Maso vložíme do pekáčku, přilijeme polovinu vývaru a polovinu piva, dáme do trouby vyhřáté na 195 °C. Pečeme 2–2,5 hodiny, průběžně přeléváme maso výpekem a doléváme pivo a vývar. Zhruba půl hodiny před koncem přidáme do pekáčku cibuli, brambory a mrkev a pečeme doměkka.

3

Na salát očistíme ředkev a nastrouháme nahrubo (nebo na mandolíně na tenké plátky). Smetanu lehce vyšleháme (do konzistence jogurtu či zákysu) a ochutíme cukrem, solí, vinným octem, případně křenem. Vmícháme ředkev. Podáváme k pečenému masu a zelenině.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit