Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečeně se zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 68
Do dvou hodin Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1918 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 42 g
Tuky 120 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřo knedlo zelo skoro bez práce. Většinu práce za vás udělá trouba. Vepřová pečeně se zelím je ideální pro nedělní oběd, kdy potřebujete víc času na přípravu polévky nebo složitého dezertu. Recept na pečené vepřové vám uvolní ruce a vy se můžete věnovat něčemu jinému.

Suroviny

na kostičky
zelí kysané 600 g
propláchnuté
na pečení, osolené
sůl

Postup

1

Cibuli rozložte do vymaštěného pekáčku.

2

Jednu třetinu zelí dejte na cibulku, přihoďte bobkový list, kmín a pocukrujte asi lžící cukru (pokud máte zelí raději sladší, dejte cukru více).

3

Vložte osolené maso a zakryjte je zbylým zelím. Opět pokmínujte a pocukrujte a zakryjte pokličkou či alobalem. (Pokud čas dovolí, nechte maso doležet, aby v kyselém zelí zkřehlo.)

4

V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečte asi hodinu.

5

Když je maso hotové, odhrňte z něj zelí a dejte na chvíli pod gril, aby se udělala na pečeni křupavá kůrčička.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...