Vepřo knedlo zelo skoro bez práce. Většinu práce za vás udělá trouba.
Suroviny
cibule
2
ks
na kostičky
zelí kysané
600
g
propláchnuté
vepřové maso
1
kg
na pečení, osolené
kmín
bobkový list
krupicový cukr
sůl
Postup
1
Cibuli rozložte do vymaštěného pekáčku.
2
Jednu třetinu zelí dejte na cibulku, přihoďte bobkový list, kmín a pocukrujte asi lžící cukru (pokud máte zelí raději sladší, dejte cukru více).
3
Vložte osolené maso a zakryjte je zbylým zelím. Opět pokmínujte a pocukrujte a zakryjte pokličkou či alobalem. (Pokud čas dovolí, nechte maso doležet, aby v kyselém zelí zkřehlo.)
4
V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečte asi hodinu.
5
Když je maso hotové, odhrňte z něj zelí a dejte na chvíli pod gril, aby se udělala křupavá kůrčička.