0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečeně se zelím

Vepřová pečeně se zelím

4.1 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1918 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 42 g
Tuky 120 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřo knedlo zelo skoro bez práce. Většinu práce za vás udělá trouba.

Suroviny

cibule 2 ks
na kostičky
zelí kysané 600 g
propláchnuté
vepřové maso 1 kg
na pečení, osolené
kmín
bobkový list
krupicový cukr
sůl

Postup

1

Cibuli rozložte do vymaštěného pekáčku.

2

Jednu třetinu zelí dejte na cibulku, přihoďte bobkový list, kmín a pocukrujte asi lžící cukru (pokud máte zelí raději sladší, dejte cukru více).

3

Vložte osolené maso a zakryjte je zbylým zelím. Opět pokmínujte a pocukrujte a zakryjte pokličkou či alobalem. (Pokud čas dovolí, nechte maso doležet, aby v kyselém zelí zkřehlo.)

4

V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečte asi hodinu.

5

Když je maso hotové, odhrňte z něj zelí a dejte na chvíli pod gril, aby se udělala křupavá kůrčička.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč