Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová pečeně se zelím

Vepřo knedlo zelo skoro bez práce.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Maso Česká

Ingredience

    • 2 cibule, nakrájené na kostičky
    • 600 g kysaného zelí, propláchnutého
    • 1 kg vepřového masa na pečení, osoleného
    • kmín, bobkový list, krupicový cukr, sůl

Příprava jídla

Cibuli rozložte do vymaštěného pekáčku. Jednu třetinu zelí dejte na cibulku, přihoďte bobkový list, kmín a pocukrujte asi lžící cukru (pokud máte zelí raději sladší, dejte cukru více). Vložte osolené maso a zakryjte je zbylým zelím. Opět pokmínujte a pocukrujte a zakryjte pokličkou či alobalem. (Pokud čas dovolí, nechte maso doležet, aby v kyselém zelí zkřehlo.) V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečte asi hodinu. Když je maso hotové, odhrňte z něj zelí a dejte na chvíli pod gril, aby se udělala křupavá kůrčička.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny zapečené se zelím

Zelná polévka

Zelníky

REKLAMA

Přidat komentář