
Vepřová pečeně se zelím
Vepřo knedlo zelo skoro bez práce.
Vydání: 2008/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 cibule, nakrájené na kostičky
- 600 g kysaného zelí, propláchnutého
- 1 kg vepřového masa na pečení, osoleného
- kmín, bobkový list, krupicový cukr, sůl
Příprava jídla
1 Cibuli rozložte do vymaštěného pekáčku. Jednu třetinu zelí dejte na cibulku, přihoďte bobkový list, kmín a pocukrujte asi lžící cukru (pokud máte zelí raději sladší, dejte cukru více). Vložte osolené maso a zakryjte je zbylým zelím. Opět pokmínujte a pocukrujte a zakryjte pokličkou či alobalem. (Pokud čas dovolí, nechte maso doležet, aby v kyselém zelí zkřehlo.) V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečte asi hodinu. Když je maso hotové, odhrňte z něj zelí a dejte na chvíli pod gril, aby se udělala křupavá kůrčička.
Přidat komentář