0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné asi 25 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7274 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 1045 g
Tuky 287 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medově křupavé

Suroviny

olivový olej extra panenský 120 ml
máslo 120 g
změklé
krupicový cukr 2 PL
pomerančová kůra
z jednoho pomeranče
skořice 1 ČL
mletá, + jedna na posypání
muškátový oříšek ½ ČL
hřebíček ½ ČL
mletý
mouka pšeničná hladká 500 g
prosátá s půlkou prášku do pečiva
mléko 120 ml
Na sirup
med 360 g
cukr 370 g
voda 250 ml
Na posypání
skořice 2 PL
mletá
lískové oříšky 100 g
sekané

Postup

1

V mixéru prošlehejte olej, ­máslo, cukr, pomerančovou kůru a koření.

2

Přisypte dvě třetiny mouky, zapracujte, zalijte mlékem, zasypte zbylou moukou a zpracujte těsto. Z něj pak vytvořte oválky – můžete je vykrojit lžičkou a pak dotvarovat.

3

V troubě vyhřáté na 180 °C (u horkovzdušné na 160 °C) pečte půl hodiny.

4

Mezitím svařte med s vodou a cukrem; tři minuty směs míchejte, pak odstraňte pěnu. Oválky vyjměte z trouby a ještě teplé je přelijte sirupem.

5

Poprašte skořicí, posypte sekanými oříšky – a neste na stůl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Oválků bylo z předepsaného množství přes padesát:) Polevy mi půlka zbyla - na přípravu rozhodně stačí menší množství. Odleželé do druhého dne byly výtečné a nasáklé medem.Jen se po nich zaprášilo! :)

Anonym

Oválky jsem dělala z celozrnné mouky a místo cukru jsem použila sušenou třtinovou šťávu. Byly moc dobré, takové kořeněné sušenky. Polevy stačí opravdu i míň než poloviční množství.

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč