Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut 15 lupínků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 155 g
Tuky 76 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé lupínky jsou skvělé jako ozdoba zmrzlinových pohárů, ale můžete si je dát i jen tak se šlehačkou a jahodami.

Související recepty

Suroviny

med 60 ml
třtinový cukr 70 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, dva plechy potáhněte pečicím papírem. Med, máslo a cukr dejte do rendlíku a na nejnižším stupni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mouku a míchejte, až získáte hladkou směs. Hmotu pak dávejte po lžících na pečicí plechy a pečte vždy 5 minut. Hotové zlaté lupínky sundejte z plechů a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC: Do našich receptů se hodí všechny druhy medu - nektarový (neboli květový, někdy také luční) anebo med medovicový (dříve lesní).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

10.07.2009 21:08
Placičky jsou vynikající, jen se mi při pečení slily do jedné velké přes celý plech. Takže jsem to i s papírem sundala na stůl a po vychladnutí nalámala na kousky. A je třeba je uskladnit v nějaké zavřené nádobě, protože mi do rána zvlhly.

Apetit magazín