0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut 15 lupínků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 155 g
Tuky 76 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé lupínky jsou skvělé jako ozdoba zmrzlinových pohárů, ale můžete si je dát i jen tak se šlehačkou a jahodami.

Suroviny

med 60 ml
máslo 90 g
třtinový cukr 70 g
mouka pšeničná hladká 60 g

1 Troubu předehřejte na 180 °C, dva plechy potáhněte pečicím papírem. Med, máslo a cukr dejte do rendlíku a na nejnižším stupni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mouku a míchejte, až získáte hladkou směs. Hmotu pak dávejte po lžících na pečicí plechy a pečte vždy 5 minut. Hotové zlaté lupínky sundejte z plechů a nechte vychladnout na mřížce.

NĚCO NAVÍC: Do našich receptů se hodí všechny druhy medu – nektarový (neboli květový, někdy také luční) anebo med medovicový (dříve lesní).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

Jana Hniličková

Placičky jsou vynikající, jen se mi při pečení slily do jedné velké přes celý plech. Takže jsem to i s papírem sundala na stůl a po vychladnutí nalámala na kousky. A je třeba je uskladnit v nějaké zavřené nádobě, protože mi do rána zvlhly.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč