Křupavé lupínky jsou skvělé jako ozdoba zmrzlinových pohárů, ale můžete si je dát i jen tak se šlehačkou a jahodami.
Suroviny
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C, dva plechy potáhněte pečicím papírem. Med, máslo a cukr dejte do rendlíku a na nejnižším stupni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte mouku a míchejte, až získáte hladkou směs. Hmotu pak dávejte po lžících na pečicí plechy a pečte vždy 5 minut. Hotové zlaté lupínky sundejte z plechů a nechte vychladnout na mřížce.
NĚCO NAVÍC: Do našich receptů se hodí všechny druhy medu - nektarový (neboli květový, někdy také luční) anebo med medovicový (dříve lesní).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalé medové dezerty(18 receptů )
Komentáře