0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1207 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 67 g
Tuky 71 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený dezert. Tentokrát ale v odlehčené variantě. Dopřát si tak mohou i ti, co dbají o linii.

Suroviny

piškotový korpus 180 g
domácí nebo kupovaný
káva 1 PL
instantní
likér 2 PL
kávový
ricotta 500 g
jogurt bílý 200 ml
třtinový cukr 2 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao
na posypání

Postup

1

Dortový korpus nakrájejte na plátky široké asi tři centimetry a polovinu jich narovnejte do čtverhranné nádoby o velikosti přibližně 18 × 18 cm (a objemu minimálně 800 ml).

2

V hrnku smíchejte kávu, 2 lžíce horké vody a kávový likér. Polovinou pokapejte připravený piškot v míse.

3

Smíchejte ricottu, jogurt, cukr a vanilkový extrakt a polovinou vzniklého krému potřete piškotový základ. Navrch naklaďte zbývající piškotové hranolky, postříkejte je kávou s likérem a potřete zbytkem jogurtu a ricotty.

4

Obrácenou stranou lžíce uhlaďte tiramisu a dejte ho aspoň na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.

5

Tiramisu těsně před podáváním zasypte kakaem - nejlépe to jde přes jemné sítko.

NĚCO NAVÍC:
Ricotta je čerstvý syrovátkový sýr se zanedbatelným procentem tuku. Když ricottou nahradíte tučné mascarpone, ze kterého se tiramisu tradičně připravuje, získáte nízkokalorický dezert. Zůstane přitom stejně dobrý! Někde na půli cesty mezi mascarpone a ricottou stojí naše lučina, pokud ale chcete zůstat u nízkého obsahu tuku, podívejte se po Lučině Linie.
 

 

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Anonym

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to už na tu linii můžeme jíst i tvarohový buchty... pořád je tam spoustu sacharidů... tak si dejte, ale uklidňovat se tím, že sním o 10g méně tuku... to si radši dám menší kousek pravého tiramisu a pak se třeba půjdu proběhnout..!!! Tohle je vlastně nepečený tvarohový dort... a to kakao navrch se dává hned. Že je tiramisu připraveno k jídlu se pozná tak, že je to kakao navrch provlhlé.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit