0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
tiramisu z pomazankoveho masla
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 18150 kcal
Bílkoviny 468 g
Sacharidy 3117 g
Tuky 390 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

bez příchuti
moučkový cukr 2 PL
bílá čokoláda 100 g
strouhaná
piškoty 40 ks
dětské
káva 1 hrnek
silná, rozpustná, smíchaná s líkérem
nebo amaretto
několik snítek na ozdobu

Postup

1

Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou.

2

Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem.

3

Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou a rybízem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

vynikající dezert,ppravdu výtečný recept.pomazánkové máslo je supr náhražka.Moc nám chutnalo.

Anonym

Dezert je opravdu skvělý. Ale dávám do pomazánk. másla utřeným s cukrem 2 ušlehané šlehačky a horní vrstvu sypu hořkým práškovým kakaem, aby zjemnil sladkost a přitom trochu zkontrastoval chuť. Vynikající a velmi rychlé...

Anonym

Je to pekelně jedlé. Recept nemá chybu ani co se nákladů týká.

Anonym

Pokud použijete pomazánkové máslo, počítejte s tím, že je slané ! Koupila jsem dvě balení různých firem a sůl byla v obou. Mě osobně to dost vadilo, neustále jsem přidávala šlehačku, abych sůl "stáhla". Někomu to vadit nemusí, ale pozor na to.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč