Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.
Suroviny
pomazánkové máslo
400
g
bez příchuti
smetana ke šlehání
200
ml
moučkový cukr
2
PL
bílá čokoláda
100
g
strouhaná
piškoty
40
ks
dětské
káva
1
hrnek
silná, rozpustná, smíchaná s líkérem
krémový likér kávový
3
PL
nebo amaretto
několik snítek na ozdobu
Postup
1
Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou.
2
Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem.
3
Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou a rybízem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů: I v italské kuchyni se setkáte s různými obměnami receptu a s tajnými přísadami(16 receptů)
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy: Připravte si božský cappuccino cheesecake nebo tiramisu do skleničky(27 receptů)
- Co všechno se dá udělat z rybízu? Připravte si rybízový džem, kynutý koláč, rybízové víno i omáčku k masu či sýru(40 receptů)
Komentáře