Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 18150 kcal
Bílkoviny 468 g
Sacharidy 3117 g
Tuky 390 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

pomazánkové máslo 400 g
bez příchuti
smetana ke šlehání 200 ml
moučkový cukr 2 PL
bílá čokoláda 100 g
strouhaná
piškoty 40 ks
dětské, lze nahradit kakaovými
káva 1 hrnek
silná, rozpustná, smíchaná s líkérem
3 PL
likér kávový lze nahradit amarettem
bílý rybíz
několik snítek na ozdobu
1. Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou. Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem.

2. Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou a rybízem.

Komentáře

Anonym

vynikající dezert,ppravdu výtečný recept.pomazánkové máslo je supr náhražka.Moc nám chutnalo.

Anonym

Dezert je opravdu skvělý. Ale dávám do pomazánk. másla utřeným s cukrem 2 ušlehané šlehačky a horní vrstvu sypu hořkým práškovým kakaem, aby zjemnil sladkost a přitom trochu zkontrastoval chuť. Vynikající a velmi rychlé...

Anonym

Pokud použijete pomazánkové máslo, počítejte s tím, že je slané ! Koupila jsem dvě balení různých firem a sůl byla v obou. Mě osobně to dost vadilo, neustále jsem přidávala šlehačku, abych sůl "stáhla". Někomu to vadit nemusí, ale pozor na to.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit