0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
tiramisu z pomazankoveho masla
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 18150 kcal
Bílkoviny 468 g
Sacharidy 3117 g
Tuky 390 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

pomazánkové máslo 400 g
bez příchuti
smetana ke šlehání 200 ml
moučkový cukr 2 PL
bílá čokoláda 100 g
strouhaná
piškoty 40 ks
dětské
káva 1 hrnek
silná, rozpustná, smíchaná s líkérem
krémový likér kávový 3 PL
nebo amaretto
bílý rybíz
několik snítek na ozdobu

Postup

1

Pomazánkové máslo utřete v míse s cukrem a smetanou.

2

Piškoty namočte v kávě s likérem, ale neměly by nasáknout úplně. Pak je v jednotlivých sklenkách nebo ve větší míse vrstvěte se smetanovým krémem.

3

Uložte zhruba na dvacet minut do chladničky. Před podáváním ozdobte strouhanou čokoládou a rybízem.

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

vynikající dezert,ppravdu výtečný recept.pomazánkové máslo je supr náhražka.Moc nám chutnalo.

Anonym

Dezert je opravdu skvělý. Ale dávám do pomazánk. másla utřeným s cukrem 2 ušlehané šlehačky a horní vrstvu sypu hořkým práškovým kakaem, aby zjemnil sladkost a přitom trochu zkontrastoval chuť. Vynikající a velmi rychlé...

Anonym

Pokud použijete pomazánkové máslo, počítejte s tím, že je slané ! Koupila jsem dvě balení různých firem a sůl byla v obou. Mě osobně to dost vadilo, neustále jsem přidávala šlehačku, abych sůl "stáhla". Někomu to vadit nemusí, ale pozor na to.

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit