0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

Domácí müsli s jahodami a jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

4.1/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6102 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 627 g
Tuky 335 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně, která nejlépe chutná o víkendu, v posteli a ve dvou. Domácí müsli s jahodami a jogurtem je připravené za pár minut a chutná prostě božsky.

Suroviny

dýňová semínka 70 g
slunečnicová semínka 70 g
neloupané, nasekané
skořice 1 PL
med 250 ml
rostlinný olej 180 ml
K podávání
čerstvé

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Ovesné vločky, semínka, mandle a skořici promíchejte v míse. V menším kastrolu na malém plameni zahřívejte za stálého míchání med a olej, dokud se nerozpustí a nespojí; stačí tak dvě minuty. Medovou směs přidejte do mísy a vše promíchejte.

3

Rozdělte müsli na dva plechy pokryté pečicím papírem a stejnoměrně rozprostřete. Pečte 20–25 minut, aby směs zezlátla. Občas ji promíchejte.

4

Hotové müsli rozdělte do misek, přidejte jogurt, jahody a med a servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

Anonym

Vzhledem k tomu, že děvčatům občas ujede ruka, tak tento recept vřele doporučuji. Zkusil jsem ho již po třetí a pokaždé to byl úspěch! Jen malá doporučení - čas pečení při uvedené teplotě postačuje něco kolem dvaceti minut. Je třeba počítal, že müsli se ještě dodělává i když je již venku. Jinak přidávám sušené ovoce, několik druhů a ještě se nestalo, že by to zůstalo déle jak dva dny! Přeji dobrou chuť.

Eva Pasková

Recept na müsli je výborný, jen uvedená teplota pečení je dost vysoká (hlavně oříškům vysoká teplota moc nesvědčí). Upřednostňuji nízkou teplotu - okolo 120°C a delší dobu pečení - müsli je pak rovnoměrně propečené, příjemně křupavé a nespálí se. Důležité také je, abyste nepoužili moc velký plech - směs na müsli musí být v silnější vrstvě. Jinak moc doporučuji - u nás doma si apetitovské müsli našlo své pevné místo :)

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč