0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

Čokoládové fondue s čerstvým ovocem

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4034 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 289 g
Tuky 242 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak snadné, a přitom efektní! Jen mějte plamen pod nádobou na fondue pod neustálým dozorem – anebo do ní postavte misku s vodou a dál čokoládu prohřívejte na vodní lázni, aby se nic nepřipálilo.

Suroviny

čokoláda 500 g
ovoce 1 kg
čerstvé
para ořechy 100 g

Postup

1

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přelijte ji do misky na fondue.

2

Ovoce očistěte a pokrájejte, ořechy nasekejte. Všechno nasypte do misky a spolu s čokoládou přineste na stůl.

3

Každý z hostů si s pomocí napichovátek na fondue namáčí ovoce v čokoládě a obaluje v nasekaných ořechách.

Vymýšlejte si!
Na fondue použijte jakoukoli čokoládu, kterou máte rádi – může být hořká, mléčná i bílá. Fantazii se meze nekladou ani při výběru ovoce: zkuste ananas, švestky, hroznové víno, jahody, banán...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Ahoj, nevíte kde by se dal koupit set na malé fondue?...

Anonym

Všude...koukni na net a zadej do vyhledavače třeba "čokoládové fondue" vyjede ti plno možností od 200,- do tisíců...

Anonym

jo, díky za radu, ale z těch dvěstě tisíc není relevantní snad ani jeden. Pracovat s internetovým vyhledavačem fakt umím. Uvítala bych pouze osobní zkušenost.

Anonym

Zrovna předevčírem jsem koupila fondue set, vyšlo mě to asi na 240 Kč. Jestli jsi z Prahy, tak si zajeď do Kika na Proseku, mají tam asi tři levnější varianty fondue setů (do těch 350 Kč), z kterých si jistě už vybereš.

Anonym

Ahoj ja jsem koupil fondue set s lihovym varicem s kterym mam vyborne zkusenosti normalne v supermarketu. Cena 350,-

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit