Maruščiny suchárky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 235 g
Tuky 56 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Supersnadný recept, díky kterému zužitkujete zbylé bílky. Suchary pečte až jako poslední, protože ty musí být křupavé.

Suroviny

bílek 4 ks
moučkový cukr 140 g
vanilkový cukr 1 špetka
domácí
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
mouka pšeničná hladká 140 g
mandle 100 g
neloupané
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy

1 Troubu rozehřejte na 180 °C. Z bílků ušlehejte sníh a postupně do něj zašlehejte moučkový i vanilkový cukr. Pak opatrně vmíchejte citronovou kůru, mouku a mandle. Hranatou formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, přesuňte těsto a pečte ho v rozehřáté troubě asi 30–35 minut – povrch by měl ztuhnout a krásně zezlátnout.

2 Po upečení vyklepněte chlebíček z formy a zabalte ho do alobalu a ještě do utěrky. Takto zabalený chlebíček nechte při pokojové teplotě odpočinout do příštího dne. Pak ho nakrájejte ostrým tenkým nožem nebo na kráječi na co nejtenčí plátky.

3 Plátky rozložte na plech vyložený papírem na pečení a dejte je do trouby předehřáté na 100 °C usušit; trvá to asi 5–10 minut. Od trouby se raději nevzdalujte, abyste suchary nespálili. Ve finále by měly mít světlezlatou barvu a měly by být křupavé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit