0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s hořčičnou omáčkou

Kotlety s hořčičnou omáčkou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1015 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 23 g
Tuky 95 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající a jednoduché

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta bez kosti o váze cca 600 - 800 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej 3 PL
cibule 2 ks
lze nahradit 4 ks šalotky, na kolečka
víno bílé 75 ml
hořčice hrubozrnná 1 PL
smetana ke šlehání 150 ml
fazolky zelené
k podávání
gnocchi bramborové
k podávání

Postup

1

Kotlety přes mikrotenový sáček krátce a rázně naklepejte, aby se trochu ztenčily. Posolte je a opepřete.

2

V pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm kotlety dozlatova, trvá to asi 5 minut z každé strany.

3

Maso zabalte do alobalu a odložte stranou. Pak do pánve přilijte zbylý olej a pozvolna na středním plameni opékejte cibuli do světle zlaté barvy. Podlijte ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškrábněte přípečky. Vmíchejte hořčici a smetanu, přimíchejte šťávu, kterou pustilo maso, podle potřeby dosolte a už jen prohřejte.

4

Maso podávejte přelité omáčkou. Jako příloha se hodí blanšírované zelené fazolky; pokud máte velký hlad, uvařte si k tomu ještě bramborové noky.

Související články

Komentáře

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč