Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Správný čas na otočku bez roztržení aneb Kdy otočit palačinku, aby byla stále vláčná a měkká

Veganské palačinky
ZDROJ: ImagProfessionals
sdílet:

Tajemství úpěchu správně opečené palačinky spočívá v jejím dobře načasovaném otočení na druhou stranu. Když ji otočíte příliš brzy, pravděpodobně se roztrhá.

U palačinek je žádoucí, aby byly co nejtenčí. Toho můžete docílit pouze kombinací správné hustoty těsta, dobře rozpálené pánve a vystižení správného momentu, kdy je obrátit.

Těsto je potřeba nalít na rovnoměrně rozpálenou pánev na středním plameni. Vrstva těsta na pánvi by měla být tenká. Těsto se začně opékat okamžitě. 

  • Čas na obrácení přichází, až těsto na povrchu ztuhne a okraje palačinky se začnou odchlipovat – trvá to asi 45 vteřin až minutu.
  • Z druhé strany už tak dlouho palačinku opékat nemusíte. Důležité je palačinku nenechat na pánvi dlouho, aby se nevysušila a neztvrdla. 
  • Doba, po kterou je potřeba nechat palačinky opékat, se odvíjí od tloušťky vstvy, materiálu pánve a teplotě.

Pokud se palačinky při opékání stále trhají, pak je možné, že:

Zdroj informací: How to Cook Perfect Crepes Every Time, TheKitchn, časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...