Kombinace špenátu s riccotou nikdy nezklame!
Suroviny
Postup
Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.
V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.
Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek a vydatně osolte a opepřete; vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.
Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon. Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.
Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vymačkejte ho a smíchejte s ochucenou riccotou.
Komentáře
14.09.2007 07:58
Apetit 2/07
25.01.2015 18:59
super rychlé a moc dobré!
super rychlé a moc dobré! Riccotu jsem nahradila tvarohem a ničemu to neuškodilo :)