0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2975 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 372 g
Tuky 90 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace špenátu s riccotou nikdy nezklame!

Suroviny

Na klasické palačinky
mouka pšeničná hladká 220 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
mražený listový špenát 200 g
ricotta 1 kelímek
česnek 2 stroužky
sůl
pepř
bujon zeleninový 0.25 kostky

Postup

1

Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2

V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3

Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek a vydatně osolte a opepřete; vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.

4

Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon. Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.

Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vymačkejte ho a smíchejte s ochucenou riccotou.

Související články

Jakou mouku použít na palačinky
  • Tipy a triky

Jakou mouku použít na palačinky

Je lepší hladká, nebo polohrubá? Pátrali jste po tajemství dokonalého těsta na palačinky a každý vám radí něco jiného? V redakční kuchyni jsme provedli palačinkový test a zjistili, že z každé mouky připravíte trochu jiné placky. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit