Slané palačinky plněné špenátem a riccotou jsou kombinace, která nikdy nezklame! Stačí si připravit základní těsto na palačinky a pak ho podle chuti naplnit čím chcete. Místo ricotty vyzkoušejte mozzarellu nebo jiný oblíbený sýr. Chutné jsou i kousky kuřete, které zvlášť osmažte, dochuťte a pak přidejte do palačinky se špenátem. Zkrátka recept na rychlou a sytou večeři, která potěší celou rodinu.
Suroviny
Postup
Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.
V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.
Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek a vydatně osolte a opepřete; vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.
Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon. Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.
Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vymačkejte ho a smíchejte s ochucenou riccotou.
Komentáře
super rychlé a moc dobré! Riccotu jsem nahradila tvarohem a ničemu to neuškodilo :)