Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky plněné špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3063 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 386 g
Tuky 90 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slané palačinky plněné špenátem a riccotou jsou kombinace, která nikdy nezklame! Stačí si připravit základní těsto na palačinky a pak ho podle chuti naplnit čím chcete. Místo ricotty vyzkoušejte mozzarellu nebo jiný oblíbený sýr. Chutné jsou i kousky kuřete, které zvlášť osmažte, dochuťte a pak přidejte do palačinky se špenátem. Zkrátka recept na rychlou a sytou večeři, která potěší celou rodinu.

Suroviny

Na klasické palačinky
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 500 ml
olej
na smažení
Na pohankové palačinky
mouka celozrnná 100 g
mouka pohanková hladká 150 g
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 350 ml
dle potřeby, možno více
olej
na smažení
Na náplň
ricotta 1 kelímek
česnek 2 stroužky
sůl
pepř
Na omáčku
400 g, může být i směs s bylinkami nebo česnekem
sůl
pepř
nemusí být

Postup

1

Nejdříve připravte klasické nebo pohankové palačinky. V hlubší míse smíchejte mouku, sůl, vejce a mléko. Ruční metlou zlehka prošlehejte na řídké těsto. Nechte čtvrt hodiny stát.

2

V pánvi rozpalte asi lžíci oleje. Potom vlijte trochu těsta, naběračkou ho rozetřete co nejvíc do tenka a palačinku pečte po obou stranách dozlatova; trvá to zhruba tři minuty.

3

Špenát rozmrazte v mikrovlnné troubě nebo rozehřejte v hrnci. Pokud pustí hodně vody, vymačkejte ji. Riccotu vyklopte do misky, prolisujte do ní česnek a vydatně osolte a opepřete; vmíchejte špenát. Směsí potřete palačinky.

4

Rajčata vlijte do rendlíku, osolte, opepřete, případně přilijte bujon. Za občasného míchání prohřejte. Vzniklou omáčku podávejte k palačinkám.

Čerstvý listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vymačkejte ho a smíchejte s ochucenou riccotou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

25.01.2015 18:59

super rychlé a moc dobré! Riccotu jsem nahradila tvarohem a ničemu to neuškodilo :)

14.09.2007 07:58
Recept se nachází v č.2/07, str.19

Apetit magazín