Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vege Vánoce aneb Co mají na štedrovečerní tabuli vegani?

Vánoce bez kapra, salátu s vejci a majonézou? Ano. Pro vegany a vegetariány naprostá samozřejmost. Co mají na štedrovečerní tabuli známé blogerky, nebo třeba majitel veganské restaurace a zakladatel veganských receptů?

Blogerka Taťána Shamma: Děti vedeme k veganství a učíme je žít v souladu s přírodou

Jste blogerka, matka a také veganka. Své děti vedete k tomu, aby přírodu milovali a ctili a tedy, aby byli také vegany.

Konopná, chia a lněná semínka mají v jídelníčku mnoho benefitů

Konopné produkty zažívají velký boom na poli zdravého stravování, potažmo zdravého životního stylu.

Křupavé chipsy ze slupek? Proč by ne…

Od slupky až po nať. Tak by se dal charakterizovat přístup berlínské iniciativy RESTLOS GLÜCKLICH, jejíž členové přijeli do Prahy předvést na semináři pořádaném v prostorách Minimum Waste, jak uvařit čtyřchodové menu, aby ani drobeček nepřišel nazmar.

Chřestová sezona zahájena!

Chřestová sezona začala letos na apríla. A není to žert.

Příběhy ze Zelené kuchyně

Než se potkali, ona jedla maso, on miloval pizzu a sladkosti. Jaká byla jejich společná cesta ke zdravému vegetariánskému vaření, dokumentuje jejich blog Green Kitchen Stories. Skandinávský pár Luise Vindahl a David Frenkiel dnes kromě blogování, natáčení videí a cestování za jídlem úspěšně prodává po celém světě kuchařky plné zdravých, pestrobarevných receptů. První z nich vyšla nedávno i u nás. Rozhovor s Luise a Davidem vyšel v Apetit veggie! 2/2018. Co se nevešlo do tištěného čísla, si můžete přečíst zde.

Čokoládová pěna z aquafaby

Jde ušlehat sníh bez bílků? Věřte, či nevěřte: bude vám stačit plechovka cizrny. Recept na lehoučkou veganskou čokoládovou pěnu, kterou místo vaječného bílku nadnáší aquafaba, tedy nálev z cizrny, jsme získali od slovenské blogerky a propagátorky rostlinné stravy Barbory Drahovské neboli ReBarbory. Spoustu dalších bezmasých receptů najdete na jejím blogu Rebarbora.blog.

Rastlinná strava vie byť neskutočne chutná

Při brouzdání po internetu jsme narazili na její recepty. Jsou lehké, zdravé a krásné, stejně jako její internetový zápisník rebarbora.blog. Představujeme vám Barboru Drahovskou alias ReBarboru, slovenskou food blogerku, muzikantku, publicistku, spoluautorku oblíbené vegetariánské kuchařky Zdravé raňajky.

Avokádo budoucnosti

Jak prodloužit životnost potravin přírodní cestou? Vědci se pokoušejí najít inovativní způsoby, pomocí nichž udrží zeleninu a ovoce déle svěží. První plody ošetřené novou metodou se minulý týden objevily poprvé v prodeji. Zatím jen v USA.

Za čisté parky

Kdo by neměl rád piknik? Louka, deka, příroda, spousta přátel a dobrého jídla a pití. Jenže pak přijde konec a s ním sbírání odpadků.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Veggie