Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

MasterChef Jan Albrecht: Chtěl bych, aby lidi přestali tolik vařit doma, chodit do restaurací je důležité z mnoha důvodů

Jan Albrecht
ZDROJ: Se souhlasem Jana Albrechta, TV Nova
sdílet:

Jan Albrecht vyhrál v roce 2023 soutěž MasterChef Česko a od té doby je v jednom kole. Přesněji na dvou kolech. Se svým přívěsem objel v rámci projektu Albrechťákův RoadTrip čtyři města a hodlá pokračovat. My jsme Honzu potkali na Souboji na talíři LIVE. 

Honza Albrecht dlouho pracoval na manažerské pozici v gastru a jak sám říká, byl pod obrovským tlakem. Díky meditační metodě Wima Hofa, která souvisí s dýcháním a otužováním, se odrazil ode dna a začal měnit svůj život. Stal se instruktorem Wim Hofovy metody a přihlásil se do soutěže MasterChef.

Tuhle výzvu jsem přijal a šel do toho po hlavě. Věděl jsem, že když budu sám sebou a použiju vše, co jsem se o sobě v posledních letech naučil, bude to pecka,‘ říká Honza.

Svůj styl nazývá vědomé vaření. ‚Když vařím, vše dělám vědomě a skoro bych řekl, že zbytek světa v té chvíli nevnímám. Všechno, co jsem se naučil díky metodě Wima Hofa, jsem přenesl do vaření. Dokonce jsem si do nejmenšího detailu vizualizoval své vítězství. Tak, že jsem tomu uvěřil,‘ prozrazuje Honza Albrecht.

Skryt pre seznam

Na dvou kolech

Po vítězství v soutěži rozjel svůj nový projekt Albrechťákův RoadTrip. Se svým přívěsem zastavil u menších restaurací ve čtyřech městech: v Praze, Havlíčkově Brodě, Strakonicích a Karlových varech. A zavařil si s místními šéfkuchaři.

Z návštěv restaurací a zpětné vazby jsem nadšený a inspirovala mě k projektu, který v brzké době představím. Kuchařský svět mě uchvátil natolik, že bych rád propojoval profíky s amatéry. Dál poznával regiony a všechny šikovné lidi, co dělají řemeslo a zprostředkoval to co nejvíce lidem.

Honza Albrecht se snaží o to, aby se do restaurací vrátil život, který se z nich v důsledku pandemie a zdražování vytratil. ‚Malinko mě mrzí, že lidi chodí čím dál méně do restaurací. V menších městech slýchám, že restaurace jsou tam dost často prázdné, že lidé nikam nechodí. Chtěl bych aby třeba i lidé méně vařili doma a spíše se potkávali v restauracích, myslím, že je to v mnoha ohledech důležité,‘  posteskl si Honza.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...