Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4237 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 68 g
Tuky 395 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

B jako bacon (slanina), L jako lettuce (salát), T jako tomatoes (rajčata) aneb tři základní složky slavného amerického sendviče. Lepší snídani pro líná únorová rána nevymyslíte! 

Související recepty

Suroviny

Na pečená rajčata
rajčata 4 ks
střední zralá, na 5mm plátky
česnek 5 stroužků
na plátky
tymián 4 snítka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
Na uzenou aïoli
vejce 3 ks
velká čerstvá
citron 1 ks
šťáva
česnek 1 stroužek
na plátky
hořčice dijonská 1 ČL
vrchovatá
paprika uzená 0.5 ČL
paprika pálivá 0.5 ČL
chilli paprička 0.5 ČL
drcené, sušené
krupicový cukr 1 PL
sůl mořská 1 ČL
slunečnicový olej 150 ml
olivový olej 100 ml
panenský
Na dokončení
chleba bílý 4 plátky
pevný, opečený
ledový salát
anglická slanina 250 g
uzená, plátky, opražená na pánvi / ogrilovaná v troubě
řeřicha 1

1 Troubu předehřejte na 150°C, plech vyložte pečicím papírem. Na něj rozložte plátky rajčat, posypte česnekem, tymiánem, osolte 1 lžičkou soli, opepřete podle chuti, pokapejte olivovým olejem a pečte 45 minut až hodinu, až začnou vypadat trochu jako sušená a při okrajích začnou karamelizovat. Vyjměte a nechte vychladnout při pokojové teplotě.

2 Na aïoli dejte do mixéru žloutky, citronovou šťávu, česnek, hořčici, obě papriky, chilli, cukr a sůl a 30 sekund mixujte. Za stálého mixování přilévejte tenkým pramínkem směs obou olejů. Když bude polovina oleje zašlehaná, zbylou půlku můžete přidávat trochu rychleji. Pokud je aïoli příliš hustá, zašlehejte lžíci vody. Ochutnejte, případně dosolte. Dejte do misky a odložte. (Vyrobíte jí víc, než spotřebujete – cca 375ml. Vydrží v chladu až týden.)

3 Opečené plátky chleba štědře pomažte aïoli, navršte ledový salát, opečená rajčata, grilovanou slaninu a řeřichu, přiklopte dalšími plátky chleba. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit