Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

BLT sendvič

B jako bacon (slanina), L jako lettuce (salát), T jako tomatoes (rajčata) aneb tři základní složky slavného amerického sendviče. Lepší snídani pro líná únorová rána nevymyslíte! 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Sendvič

Ingredience

    NA PEČENÁ RAJČATA

    • 4 střední zralá rajčata, nakrájená na 5mm plátky
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 4 snítky tymiánu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje

    NA UZENOU AÏOLI

    • 3 velká čerstvá vejce
    • šťáva z 1 citronu 
    • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky 
    • 1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
    • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
    • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
    • 1/2 lžičky drcených sušených chilli papriček
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžička mořské soli
    • 150ml kvalitního slunečnicového oleje 
    • 100ml panenského olivového oleje

    NA DOKONČENÍ

    • 4 plátky pevného bílého chleba, opečené
    • ledový salát
    • 250g plátků uzené anglické slaniny, opražené na pánvi nebo ogrilované v troubě
    • 1 vanička řeřichy

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150°C, plech vyložte pečicím papírem. Na něj rozložte plátky rajčat, posypte česnekem, tymiánem, osolte 1 lžičkou soli, opepřete podle chuti, pokapejte olivovým olejem a pečte 45 minut až hodinu, až začnou vypadat trochu jako sušená a při okrajích začnou karamelizovat. Vyjměte a nechte vychladnout při pokojové teplotě. 

2 Na aïoli dejte do mixéru žloutky, citronovou šťávu, česnek, hořčici, obě papriky, chilli, cukr a sůl a 30 sekund mixujte. Za stálého mixování přilévejte tenkým pramínkem směs obou olejů. Když bude polovina oleje zašlehaná, zbylou půlku můžete přidávat trochu rychleji. Pokud je aïoli příliš hustá, zašlehejte lžíci vody. Ochutnejte, případně dosolte. Dejte do misky a odložte. (Vyrobíte jí víc, než spotřebujete – cca 375ml. Vydrží v chladu až týden.)

3 Opečené plátky chleba štědře pomažte aïoli, navršte ledový salát, opečená rajčata, grilovanou slaninu a řeřichu, přiklopte dalšími plátky chleba. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Květáková polévka s křupavou slaninou

Blesková porchetta

Kachní játra na slanině

Probuzená síla slaniny

Přidat komentář