Tafelspitz se špeclemi a kedlubnovou omáčkou od šéfkuchaře Jana Punčocháře, kterého jistě znáte z televizní obrazovky jako porotce soutěže MasterChef. Při první návštěvě jeho restaurace U Matěje nás naprosto nadchl tafelspitz s kedlubnovou omáčkou. Tak jsme si řekli o recept!
Suroviny
Pro 4 osoby
Suroviny
Pro 4 osoby
Na tafelspitz
Na kedlubnovou omáčku
Na špecle
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 11295 kcal
- Bílkoviny 508 g
- Sacharidy 923 g
- Tuky 598 g
Postup přípravy
- Poklady Rakousko-Uherské kuchyně: Císař František Josef I. jedl tak rychle, že kvůli němu vznikl Tafelspitz Nejen Tafelspitz a Sacher-torte. Rakouská kuchyně je rozmanitá a Čechům blízká
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/7
Léto je tu a zahrady i tržiště oplývají svěží zeleninou a zralým ovocem. Uvařte s námi báječná letní jídla z cuket a rajčat, naložte křehkou zeleninu a připravte pikantní čatní, které se bude skvěle hodit ke grilovanému masu. Vydejte se na reportáž k pohádkovému rybníku na Kokořínsku, kde možná nechytíte zlatou rybku, ale čerstvého pstruha, úhoře či jesetera vám tam uloví dva sympatičtí rybáři. Borůvky, višně a meruňky si vychutnejte v ovocných knedlících. Třešně, maliny, rybíz a broskve proměňte v božské dezerty. Zkrátka užívejte si léta plnými doušky! Apetit, napsáno s chutí.