0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Paul Hollywood: Upečte si chleba podle nejslavnějšího pekaře

Paul Hollywood
ZDROJ: Des Willie/Love Productions 2013
sdílet:

Charismatický britský šéfkuchař Paul Hollywood se proslavil jako porotce populární pekařské soutěže The Great British Bake Off. Vášeň k pekařství ho však provází již od dětství. Nahlédněte do života oblíbeného britského pekaře a připravte si podle něj dokonalý Soda Bread se sýrem a restovanou cibulkou.

Světoznámý šéfkuchař britského původu Paul Hollywood objevil svou vášeň k pekařskému řemeslu velmi brzy. V pekařství svého otce se v dospívajícím věku stal učněm a pečení se je od té doby nejen povoláním, ale i (jak sám říká) posláním. Na webu paulhollywood.com najdete recepty na dokonalé pečivo z jeho ‚dílny‘.

  • V průběhu let jsme Paula mohli vidět na televizních obrazovkách jako porotce soutěže The Great British Bake Off (můžete znát českou obdobu soutěže s názvem Peče celá země) a za sebou má tento proslulý britský pekař i několik vlastních pořadů, například Pies and Puds, Bread nebo Paul Hollywood City Bakes.
  • V roce 2020 byl televizní stanicí Channel 4 uveden cestopisný gurmánský pořad Paul Hollywood eats Japan

Pestrý život a dílo hvězdného pekaře

V šíření pekařského řemesla Paul Hollywood rozhodně nezahálí a pro své fanoušky napsal už mnoho publikací. V roce 2005 vydal světový bestseller 100 Great Breads, který byl gurmánskou akademií zvolen vítězem kategorie ‚chléb a pečivo‘.

  • V roce 2012 vyšla jeho kniha How to bake, která opět trhala kuchařské knižní rekordy.
  • Sladká kuchařka s názvem Pies and Puds (Koláče a pudinky) vyšla v roce 2013.
  • Od roku 2014 vyšly další jeho publikace s názvy: Paul Hollywood´s British Baking, The Weekend Baker a A Baker´s Life.
  • Paul Hollywood také pravidelně přispívá do kulinářských magazínů a v roce 2014 rozvoněl prostory britských divadel svým živým pečením v rámci pekařského turné Paul Hollywood –⁠ Gate Your Bake On!

Zajímá vás, co Paula baví stejně jako pečení? Je nadšeným fanouškem klasických automobilů a svůj koníček promítl na veřejnost v pořadu Big Continental Road Trip.

Nejlepší chleba v celé Británii

Čest svému jménu a rodinné tradici dělá Paul Hollywood po celém světě. Je milovníkem domácího chleba a údajně umí upéct ten nejlepší chléb v celé Británii. Navrhl také speciální formy na pečení z velmi odolného a nepřilnavého materiálu, které vám pečení usnadní a pomohou docílit požadovaných výsledků.

Soda Bread se sýrem a restovanou cibulí podle Paula Hollywooda

Irský Soda Bread je známý zejména pro svou bleskovou přípravu. Namísto zdlouhavého kynutí za použití kvásku působí v Soda Bread jako kypřidlo jedlá soda. Podívejte se, jak připravuje Soda Bread Paul Hollywood.

Ingredience:

  • celozrnná mouka 100 g
  • hladká mouka 400 g
  • jedlá soda 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • parmazán 100 g
  • cibule ½ ks orestovaná
  • čedar strouhaný 150 g
  • podmáslí 400 ml

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 220 stupňů (horkovzdušnou na 200 stupňů).
  2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a lehce orestujte na másle či oleji. Nechte okapat na papírové utěrce.
  3. Do velké mísy prosejte obě mouky a přidejte jedlou sodu a sůl.
  4. Přidejte cca třetinu parmazánu, vychladlou orestovanou cibuli a strouhaný čedar. Promíchejte.
  5. Vlijte podmáslí a vše promíchejte nejdříve vařečkou, potom prohněťte rukama. Je-li těsto příliš hutné, přidejte pár lžic vody. Budoucí Soda Bread musí držet pohromadě.
  6. Na pomoučeném vále propracujte vzniklé těsto a rozdělte na dva kusy. Každý znovu propracujte rukama, utvořte bochánky a jemně je rukou splácněte.
  7. Navlhčenýma rukama bochánky pohlaďte a obalte je ve zbylém parmazánu.
  8. Každý bochánek dejte na jeden plech vyložený pečícím papírem. Na bochánku utvořte nožem kříž.
  9. Pečte v dobře vyhřáté troubě 20-25 minut.

Související články

Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč