Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Milujeme vafle!

Dát si je můžete k snídani či jako dezert. Jejich příprava je supersnadná a garantujeme vám, že vás nikdy neomrzí, spíš naopak – budete vymýšlet další a další varianty těsta i zdobení.

Při zdobení se fantazii meze nekladou! My doporučujeme, aby na vaflích bylo něco:

  • TEKUTÉHO – sirup či med, karamel,omáčka, poleva, rozpuštěné ořechové máslo
  • KRÉMOVÉHO – šlehačka, krém, zmrzlina, tvaroh, zakysaná smetana, jogurt
  • KŘUPAVÉHO – ořechy, semínka, kakaové boby
  • ŠŤAVNATÉHO a svěžího – čerstvé či kompotované ovoce, čerstvé bylinky

 

TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK

PRO VLÁČNÉ TĚSTO

  • Do základního těsta můžete použít i obyčejné mléko (nebo jeho rostlinnou alternativu). Těsto však bude vláčnější, pokud při jeho přípravě použijete podmáslí, kefír, zakysanou smetanu, bílý jogurt nebo část mléka nahradíte ricottou či měkkým tvarohem. Skvělou práci odvedou například rozmačkané banány nebo jablečné, dýňové či batátové pyré.
  • Pozor na přešlehání těsta! Ingredience musíte spojit, ale těsto nemusí být úplně hladké.

PŘÍPRAVA VAFLOVAČE

  • Plotýnky vaflovače vymažte vždy před vlitím těsta olejem nebo přepuštěným máslem. V redakci se nám osvědčil olej ve spreji. Díky vymazání se vám nebudou vafle trhat. Při pečení se pak řiďte pokyny výrobce.
  • Nikdy předčasně nenakukujte do vaflovače! Pokud kontrolka stále nesignalizuje, že je vafle hotová, odolejte pokušení a vaflovač neotvírejte. Ochladíte plotýnky vaflovače, a navíc zbytečně vafli potrháte a porušíte její strukturu. 

KŘUPAVÉ VAFLE

  • Vafle jsou nejlepší teplé a křupavé. Aby se z nich nestaly gumové kousky, odkládejte je na mřížku místo na talíř.
  • Pokud připravujete vafle pro více strávníků, rozehřejte troubu na 80–100°C, do plechu postavte mřížku, již používáte na vychladnutí koláčů, dortů a dalšího pečiva, a plech dejte do trouby. Upečené vafle skládejte v jedné vrstvě na mřížku v plechu. Zůstanou po dobu přípravy krásně teplé a křupavé.
  • Vafle z předchozího dne můžete zachránit opečením v topinkovači. Vrátíte jim zašlou slávu a můžete si ještě jednou užít skvělou snídani.
REKLAMA

Přidat komentář