Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové chai vafle s medovým chai sirupem

Čokoládové chai vafle s medovým chai sirupem

2.8/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 489 g
Tuky 112 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak nejlépe odstartovat víkendové ráno? Vaflemi přece! Ale ne jen tak ledajakými... Čokoládovými s voňavou směsí černého čaj a koření!

Související recepty

Suroviny

škrob 35 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
koření 2 PL
směs chai (viz odkaz v postupu)
mixed spice 1 ČL
lze nahradit perníkovým kořením
rostlinný olej 60 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
sůl 1 špetka
vanilková zmrzlina
k podávání
Čokoládový chai sirup s medem
med 125 ml
koření 2 ČL
směs chai
voda 125 ml
hořká, nakrájená na malé kousky

Postup

1

Čokoládové chai vafle

Ve velké míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, kakao, směs chai, koření mixed spice a cukr. Přidejte podmáslí, olej a žloutky a míchejte dohladka.

2

Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Sníh opatrně a lehce vmíchejte od těsta. Předehřejte vaflovač podle ná- vodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty.

3

Podávejte s čokoládovým chai sirupem (recept vpravo) a vanilkovou zmrzlinou.

4

Čokoládový chai sirup s medem

Zatímco se vafle opékají, připravte sirup. Do rendlíku dejte med, cukr, směs chai a vodu a zahřívejte na nízkou teplotu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se směs nespojí. Přiveďte k mírnému varu a vařte 4 minuty, nebo dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci.

5

Vafle rozdělte na talíře, ozdobte vanilkovou zmrzlinou a přelijte připraveným čokoládovým chai sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...