Čokoládové chai vafle s medovým chai sirupem

Čokoládové chai vafle s medovým chai sirupem

2.7 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 489 g
Tuky 112 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak nejlépe odstartovat víkendové ráno? Vaflemi přece! Ale ne jen tak ledajakými... Čokoládovými s voňavou směsí černého čaj a koření!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
škrob 35 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kakao holandského typu 25 g
koření 2 PL
směs chai (viz odkaz v postupu)
mixed spice 1 ČL
lze nahradit perníkovým kořením
krupicový cukr 110 g
podmáslí 375 ml
rostlinný olej 60 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
sůl 1 špetka
vanilková zmrzlina
k podávání
Čokoládový chai sirup s medem
med 125 ml
krupicový cukr 55 g
koření 2 ČL
směs chai
voda 125 ml
čokoláda 50 g
hořká, nakrájená na malé kousky

Postup

1

Čokoládové chai vafle

Ve velké míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, kakao, směs chai, koření mixed spice a cukr. Přidejte podmáslí, olej a žloutky a míchejte dohladka.

2

Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Sníh opatrně a lehce vmíchejte od těsta. Předehřejte vaflovač podle ná- vodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty.

3

Podávejte s čokoládovým chai sirupem (recept vpravo) a vanilkovou zmrzlinou.

4

Čokoládový chai sirup s medem

Zatímco se vafle opékají, připravte sirup. Do rendlíku dejte med, cukr, směs chai a vodu a zahřívejte na nízkou teplotu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se směs nespojí. Přiveďte k mírnému varu a vařte 4 minuty, nebo dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci.

5

Vafle rozdělte na talíře, ozdobte vanilkovou zmrzlinou a přelijte připraveným čokoládovým chai sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit