Jak nejlépe odstartovat víkendové ráno? Vaflemi přece! Ale ne jen tak ledajakými... Čokoládovými s voňavou směsí černého čaj a koření!
Suroviny
Postup
Čokoládové chai vafle
Ve velké míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, kakao, směs chai, koření mixed spice a cukr. Přidejte podmáslí, olej a žloutky a míchejte dohladka.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Sníh opatrně a lehce vmíchejte od těsta. Předehřejte vaflovač podle ná- vodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty.
Podávejte s čokoládovým chai sirupem (recept vpravo) a vanilkovou zmrzlinou.
Čokoládový chai sirup s medem
Zatímco se vafle opékají, připravte sirup. Do rendlíku dejte med, cukr, směs chai a vodu a zahřívejte na nízkou teplotu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se směs nespojí. Přiveďte k mírnému varu a vařte 4 minuty, nebo dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci.
Vafle rozdělte na talíře, ozdobte vanilkovou zmrzlinou a přelijte připraveným čokoládovým chai sirupem.