Čokoládové chai vafle & čokoládový chai sirup s medem

Čokoládové chai vafle & čokoládový chai sirup s medem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3350 kcal
Bílkoviny 77 g
Cukr 489 g
Tuky 112 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak nejlépe odstartovat víkendové ráno? Vaflemi přece! Ale ne jen tak ledajakými... Čokoládovými s voňavou směsí černého čaj a koření!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
škrob 35 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kakao 25 g
holandského typu
2 PL
směs chai
1 ČL
koření mixed spice lze nahradit perníkovým kořením
krupicový cukr 110 g
podmáslí 375 ml
rostlinný olej 60 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky odděleně
sůl špetka
vanilková zmrzlina
k podávání
Čokoládový chai sirup s medem
med 125 ml
krupicový cukr 55 g
2 ČL
směs chai
voda 125 ml
čokoláda 50 g
hořká, nakrájená na malé kousky

Čokoládové chai vafle

PŘÍPRAVA 30 MINUT ■ OPÉKÁNÍ 3–4 MINUTY (1 VÁRKA) ■ PRO 6 OSOB ■ VELMI SNADNÉ 

1 Ve velké míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, kakao, směs chai, koření mixed spice a cukr. Přidejte podmáslí, olej a žloutky a míchejte dohladka.

2 Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Sníh opatrně a lehce vmíchejte od těsta. Předehřejte vaflovač podle ná- vodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty.

3 Podávejte s čokoládovým chai sirupem (recept vpravo) a vanilkovou zmrzlinou.
 

Čokoládový chai sirup s medem

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ VAŘENÍ 5 MINUT ■ PRO 6 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 Zatímco se vafle opékají, připravte sirup. Do rendlíku dejte med, cukr, směs chai a vodu a zahřívejte na nízkou teplotu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se směs nespojí. Přiveďte k mírnému varu a vařte 4 minuty, nebo dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci.

2 Vafle rozdělte na talíře, ozdobte vanilkovou zmrzlinou a přelijte připraveným čokoládovým chai sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit