0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové chai vafle s medovým chai sirupem

Čokoládové chai vafle s medovým chai sirupem

2.9 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3345 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 489 g
Tuky 112 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak nejlépe odstartovat víkendové ráno? Vaflemi přece! Ale ne jen tak ledajakými... Čokoládovými s voňavou směsí černého čaj a koření!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
škrob 35 g
kukuřičný
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kakao holandského typu 25 g
koření 2 PL
směs chai (viz odkaz v postupu)
mixed spice 1 ČL
lze nahradit perníkovým kořením
krupicový cukr 110 g
podmáslí 375 ml
rostlinný olej 60 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
sůl 1 špetka
vanilková zmrzlina
k podávání
Čokoládový chai sirup s medem
med 125 ml
krupicový cukr 55 g
koření 2 ČL
směs chai
voda 125 ml
čokoláda 50 g
hořká, nakrájená na malé kousky

Postup

1

Čokoládové chai vafle

Ve velké míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, kakao, směs chai, koření mixed spice a cukr. Přidejte podmáslí, olej a žloutky a míchejte dohladka.

2

Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh. Sníh opatrně a lehce vmíchejte od těsta. Předehřejte vaflovač podle ná- vodu výrobce a po částech opékejte vafle dozlatova, trvá to 3–4 minuty.

3

Podávejte s čokoládovým chai sirupem (recept vpravo) a vanilkovou zmrzlinou.

4

Čokoládový chai sirup s medem

Zatímco se vafle opékají, připravte sirup. Do rendlíku dejte med, cukr, směs chai a vodu a zahřívejte na nízkou teplotu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte teplotu, přidejte čokoládu a míchejte, dokud se směs nespojí. Přiveďte k mírnému varu a vařte 4 minuty, nebo dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci.

5

Vafle rozdělte na talíře, ozdobte vanilkovou zmrzlinou a přelijte připraveným čokoládovým chai sirupem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč