Sladce hříšná snídaně vám zpříjemní i to nejpošmournější ráno.
Suroviny
Postup
Na vafle dejte do mísy obě mouky, kakao, kypřicí prášek, sůl a vše promíchejte. V jiné míse vyšlehejte bílky a poté do nich zašlehejte cukr. Šlehejte, dokud nevznikne pevný lesklý sníh. Do mísy s moučnou směsí přidejte žloutky rozmíchané v mléce s vanilkou a rozpuštěným máslem a vymíchejte hladké těstíčko. Po částech do něj jemně vmíchejte ušlehaný sníh. Ze vzniklého těsta postupně ve vaflovači připravte vafle – vždy vlijte tolik směsi, aby vyplnila celý prostor na vafli (množství záleží na velikosti a tvaru forem).
Na omáčku dejte do středního rendlíku cukr a nechte jej na mírném plameni za častého míchání zkaramelizovat dozlatova (pozor, ať karamel nespálíte!). Přidejte máslo, sůl, smetanu a promíchejte. Vmíchejte alkohol, vanilkový extrakt a krátce, minutu dvě, všechno provařte. Odstavte a přelijte do servírovací nádoby.
Vafle podávejte přelité omáčkou a sypané kakaem a pekanovými ořechy.