Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkové vafle z podmáslí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 55
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2722 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 220 g
Tuky 162 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vafle připravené z podmáslí jsou báječně vláčné a nadýchané. Ozdobit je můžete podle sezony a vlastní fantazie. Inspiraci najdete u fotografie na konci receptu, ovšem věříme, že na tu nejlepší kombinaci chutí nakonec přijde každý sám.

Suroviny

vejce 3 ks
menší
olej 125 ml
semínka vyškrábnutá
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
třtinový cukr hrnku
(60 g)
olej ve spreji
lze nahradti rostlinným olejem či přepuštěným máslem na vytření plotýnek

Postup

1

Vejce vyšlehejte s olejem, podmáslím a vanilkou. Mouku prosejte společně s práškem do pečiva, sodou a solí a smíchejte s cukrem. Obě směsi spojte, ale nepromíchávejte úplně dohladka.

2

Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně připravte vafle

3

Vafle podávejte ozdobené podle chuti, sezony a fantazie.

wafle

Osvědčené kombinace

  • Mandlové nebo arašídové máslo + banán nakrájený na kolečka + plátky manga + maliny + med + plátky kokosu.
  • Šlehaný tvaroh + švestkový kompot + plátky hrušky nakrájené natenko + strouhaná pomerančová kůra.
  • Bílý jogurt + borůvky + orestované plátky mandlí + javorový sirup.
  • Plátky kaki + kiwi + filátka pomeranče + čerstvá máta.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín