0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkové vafle z podmáslí

Vanilkové vafle z podmáslí
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Vanilkové vafle z podmáslí

4.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2722 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 220 g
Tuky 162 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vafle připravené z podmáslí jsou báječně vláčné. Ozdobit je můžete podle sezony a vlastní fantazie. Inspiraci najdete u fotografie na konci receptu, ovšem věříme, že na tu nejlepší kombinaci chutí nakonec přijde každý sám. 

Suroviny

vejce 3 ks
menší
olej 125 ml
podmáslí 180 ml
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 0.75 ČL
sůl špetka
třtinový cukr 0.33 hrnku
(60 g)
olej ve spreji
lze nahradti rostlinným olejem či přepuštěným máslem na vytření plotýnek

Postup

1

Vejce vyšlehejte s olejem, podmáslím a vanilkou. Mouku prosejte společně s práškem do pečiva, sodou a solí a smíchejte s cukrem. Obě směsi spojte, ale nepromíchávejte úplně dohladka.

2

Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně připravte vafle

3

Vafle podávejte ozdobené podle chuti, sezony a fantazie.

wafle

Osvědčené kombinace

  • Mandlové nebo arašídové máslo + banán nakrájený na kolečka + plátky manga + maliny + med + plátky kokosu
  • Šlehaný tvaroh + švestkový kompot + plátky hrušky nakrájené natenko + strouhaná pomerančová kůra
  • Bílý jogurt + borůvky + orestované plátky mandlí + javorový sirup
  • Plátky kaki + kiwi + filátka pomeranče + čerstvá máta

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit