Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové vafle z podmáslí

Vafle připravené z podmáslí jsou báječně vláčné. Ozdobit je můžete podle sezony a vlastní fantazie. Inspiraci najdete u fotografie na konci receptu, ovšem věříme, že na tu nejlepší kombinaci chutí nakonec přijde každý sám. 

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Opékání 0:04 jedna dávka
Chuťovka

Ingredience

    • 3 menší vejce
    • 125 ml oleje
    • 180 ml podmáslí
    • 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • 200 g hladké mouky
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 3/4 lžičky sody
    • špetka soli
    • 1/3 hrnku třtinového cukru (60 g)
    • olej ve spreji, rostlinný olej či přepuštěné máslo na vytření plotýnek

Příprava jídla

1 Vejce vyšlehejte s olejem, podmáslím a vanilkou. Mouku prosejte společně s práškem do pečiva, sodou a solí a smíchejte s cukrem. Obě směsi spojte, ale nepromíchávejte úplně dohladka.

2 Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně připravte vafle.

3 Vafle podávejte ozdobené podle chuti, sezony a fantazie.

Osvědčené kombinace

1) Mandlové nebo arašídové máslo + banán nakrájený na kolečka + plátky manga + maliny + med + plátky kokosu

2) Šlehaný tvaroh + švestkový kompot + plátky hrušky nakrájené natenko + strouhaná pomerančová kůra

3) Bílý jogurt + borůvky + orestované plátky mandlí + javorový sirup

4) Plátky kaki + kiwi + filátka pomeranče + čerstvá máta

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ricottové vafle à la mrkvový dort

Batátové vafle se zmrzlinou

Vafle Černý les

Bezlepkové banánovo-pohankové vafle

Přidat komentář