Vafle připravené z podmáslí jsou báječně vláčné. Ozdobit je můžete podle sezony a vlastní fantazie. Inspiraci najdete u fotografie na konci receptu, ovšem věříme, že na tu nejlepší kombinaci chutí nakonec přijde každý sám.
Postup
1
Vejce vyšlehejte s olejem, podmáslím a vanilkou. Mouku prosejte společně s práškem do pečiva, sodou a solí a smíchejte s cukrem. Obě směsi spojte, ale nepromíchávejte úplně dohladka.
2
Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně připravte vafle
3
Vafle podávejte ozdobené podle chuti, sezony a fantazie.
Osvědčené kombinace
- Mandlové nebo arašídové máslo + banán nakrájený na kolečka + plátky manga + maliny + med + plátky kokosu
- Šlehaný tvaroh + švestkový kompot + plátky hrušky nakrájené natenko + strouhaná pomerančová kůra
- Bílý jogurt + borůvky + orestované plátky mandlí + javorový sirup
- Plátky kaki + kiwi + filátka pomeranče + čerstvá máta
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Milujeme vafle! 15 receptů pro mlsouny(15 receptů)