Vanilkové vafle z podmáslí

Vanilkové vafle z podmáslí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2722 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 220 g
Tuky 162 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vafle připravené z podmáslí jsou báječně vláčné. Ozdobit je můžete podle sezony a vlastní fantazie. Inspiraci najdete u fotografie na konci receptu, ovšem věříme, že na tu nejlepší kombinaci chutí nakonec přijde každý sám. 

Suroviny

vejce 3 ks
menší
olej 125 ml
podmáslí 180 ml
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 0.75 ČL
sůl špetka
třtinový cukr 0.33 hrnku
(60 g)
olej - sprej
lze nahradti rostlinným olejem či přepuštěným máslem na vytření plotýnek

1 Vejce vyšlehejte s olejem, podmáslím a vanilkou. Mouku prosejte společně s práškem do pečiva, sodou a solí a smíchejte s cukrem. Obě směsi spojte, ale nepromíchávejte úplně dohladka.

2 Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně připravte vafle.

3 Vafle podávejte ozdobené podle chuti, sezony a fantazie.

Osvědčené kombinace

1) Mandlové nebo arašídové máslo + banán nakrájený na kolečka + plátky manga + maliny + med + plátky kokosu

2) Šlehaný tvaroh + švestkový kompot + plátky hrušky nakrájené natenko + strouhaná pomerančová kůra

3) Bílý jogurt + borůvky + orestované plátky mandlí + javorový sirup

4) Plátky kaki + kiwi + filátka pomeranče + čerstvá máta

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit