Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkové banánovo-pohankové vafle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 25
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1926 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 291 g
Tuky 64 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vafle si můžou vychutnat i ti, kteří nemohou nebo nechtějí jíst lepek. Recept na bezlepkové banánovo-pohankové vafle si zkuste upravit podle svých stravovacích návyků. Jestli použijete kravské mléko, nebo jeho rostlinnou alternativu, je jen na vás. Rychlé a křupavé vafle oceníte na snídani, pozdní brunch nebo jako rychlý dezert či zdravou svačinu.

Související recepty

Suroviny

mouka pohanková hladká 165 g
(1 a 1/3 hrnku)
mouka rýžová 85 g
(1/2 hrnku)
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
velmi zralé, rozmačkané
vejce 1 ks
třtinový cukr 2 PL
lze nahradit kokosovým
rostlinný olej 3 PL
lze nahradit rozpuštěným máslem
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit semínky z 1/3 vanilkového lusku
mléko 250 ml
druh zvolte podle chuti – kravské, mandlové, sójové...
olej ve spreji
lze nahradit rostlinným olejm či přepuštěneým máslem, na vytření plotýnek
K podávání
nakrájené na kolečka
nakrájená na tenké plátky
opražené
dýňová semínka
opražená
slunečnicová semínka
opražená
lze nahradit javorovým sirupem
lze nahradit řeckým jogurtem (nemusí být)

Postup

1

Oba druhy mouky prosejte společně s práškem do pečiva a perníkovým kořením přes jemné síto a smíchejte se solí. Rozmačkané banány prošlehejte s vejcem, cukrem, olejem a vanilkou a poté do směsi zašlehejte mléko a moučnou směs.

2

Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

3

Podávejte s ovocem, opraženými ořechy a semínky a zakápnuté medem či javorovým sirupem. Podle chuti můžete přidat i zakysanou smetanu či řecký jogurt.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín