Vafle si můžou vychutnat i ti, kteří nemohou nebo nechtějí jíst lepek. Recept na bezlepkové banánovo-pohankové vafle si zkuste upravit podle svých stravovacích návyků. Jestli použijete kravské mléko, nebo jeho rostlinnou alternativu, je jen na vás. Rychlé a křupavé vafle oceníte na snídani, pozdní brunch nebo jako rychlý dezert či zdravou svačinu.
Suroviny
Postup
Oba druhy mouky prosejte společně s práškem do pečiva a perníkovým kořením přes jemné síto a smíchejte se solí. Rozmačkané banány prošlehejte s vejcem, cukrem, olejem a vanilkou a poté do směsi zašlehejte mléko a moučnou směs.
Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.
Podávejte s ovocem, opraženými ořechy a semínky a zakápnuté medem či javorovým sirupem. Podle chuti můžete přidat i zakysanou smetanu či řecký jogurt.