Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepkové banánovo-pohankové vafle

Vafle si můžou vychutnat i ti, kteří nemohou nebo nechtějí jíst lepek.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT4M
Opékání 0:04

Ingredience

    • 165 g pohankové mouky (1 a 1/3 hrnku)
    • 85 g rýžové mouky (1/2 hrnku)
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 1 lžička perníkového koření
    • špetka soli
    • 2 velmi zralé banány, rozmačkané 1 vejce
    • 2 lžíce třtinového nebo kokosového cukru
    • 3 lžíce rostlinného oleje nebo rozpuštěného másla
    • 1 lžička vanilkového extraktu nebo semínka z 1/3 vanilkového lusku
    • 250 ml mléka (podle chuti obyčejného, mandlového, sójového...)
    • olej ve spreji, rostlinný olej či přepuštěné máslo na vytření plotýnek

    K PODÁVÁNÍ

    • banán, nakrájený na kolečka
    • jablko, nakrájené na tenké plátky ostružiny
    • opražené vlašské ořechy, dýňová a slunečnicová semínka
    • chia semínka
    • med či javorový sirup
    • zakysaná smetana nebo řecký jogurt (nemusí být)

Příprava jídla

1 Oba druhy mouky prosejte společně s práškem do pečiva a perníkovým kořením přes jemné síto a smíchejte se solí. Rozmačkané banány prošlehejte s vejcem, cukrem, olejem a vanilkou a poté do směsi zašlehejte mléko a moučnou směs. Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

2 Podávejte s ovocem, opraženými ořechy a semínky a zakápnuté medem či javorovým sirupem. Podle chuti můžete přidat i zakysanou smetanu či řecký jogurt.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkové vafle z podmáslí

Ricottové vafle à la mrkvový dort

Batátové vafle se zmrzlinou

Vafle Černý les

Tajemná krása ostružin

Přidat komentář