Snídaně do postele? Ale zajisté. Náš recept na vafle si prostě zamilujete. Fantastické a jemné vafle jsou jako stvořené pro romantickou snídani pro vaši milovanou nebo milovaného, ale vychutnáte si je i jako skvělou rodinnou snídani s dětmi. Těsto na domácí vafle nevyžaduje kynutí, hotové je proto budete mít za chvilku.
Suroviny
Postup
Ve větší míse důkladně prošlehejte mléko, vejce, cukr a hladkou mouku předem promíchanou se solí a kypřicím práškem do pečiva do hladkého těsta.
Rozehřejte vaflovač a v případě potřeby jej vymažte máslem.
Do středu plotýnky nalijte naběračku těsta, přiklopte a pečte dozlatova. Neotvírejte vaflovač dříve, než zasvítí kontrolka, vafle by se mohly potrhat. Hotové vafle vyjměte a postup opakujte. Postupně takto spotřebujte všechno připravené těsto.
TIP REDAKCE
Pokud chcete vafle udržet teplé, zapněte troubu na 50 °C a hotové vafle postupně skládejte na rošt.
Hotové vafle podávejte ozdobené ovocem, s lístky máty, přelité sirupem a pocukrované. Podle chuti můžete použít i další suroviny – ušlehanou šlehačku, nasekané oříšky, hobliny čokolády, rozpuštěnou čokoládu, nebo karamel. V luxusní dezert vafle proměníte, budete-li je podávat s vanilkovou zmrzlinou, slaným karamelem a nasekanými lískovými oříšky.