0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vafle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 265
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 257 g
Tuky 34 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně do postele? Ale zajisté. Náš recept na vafle si prostě zamilujete. Fantastické a jemné vafle jsou jako stvořené pro romantickou snídani pro vaši milovanou nebo milovaného, ale vychutnáte si je i jako skvělou rodinnou snídani s dětmi. 

Suroviny

mléko 300 ml
plnotučné
vejce 2 ks
krystalový cukr 2 PL
mouka pšeničná hladká 300 g
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo
na případné vymazání vaflovače
K podávání
ovoce
čerstvé – např. borůvky
javorový sirup
máta snítky
moučkový cukr
na poprášení, apod.

Postup

1

Ve větší míse důkladně prošlehejte všechny ingredience na vafle, kromě másla.

2

Rozehřejte pořádně vaflovač a v případě potřeby jej vymažte máslem. Vaflovač má být opravdu horký. Do jeho středu nalijte naběračku těsta, přiklopte a pečte dozlatova. Postupně takto spotřebujte všechno připravené těsto.

Tip k podávání: 
Hotové vafle podávejte ozdobené ovocem, s lístky máty, přelité sirupem a pocukrované. Podle chuti můžete použít i jiné suroviny - šlehačku, nasekané oříšky, čokoládu, nebo karamel. Luxusní vafle připravíte v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou, slaným karamelem a nasekanými lískovými oříšky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč