Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (42)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1556 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 242 g
Tuky 28 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně do postele? Ale zajisté.

Související recepty

Suroviny

300 ml
plnotučné mléko
vejce 2 ks
krystalový cukr 2 PL
mouka pšeničná hladká 300 g
sůl špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
máslo
na případné vymazání vaflovače
K podávání
ovoce
(např. borůvky)
javorový sirup
máta snítky
moučkový cukr
na poprášení, apod.

Prošlehejte všechny ingredience kromě másla. Rozehřejte vaflovač (v případě potřeby jej vymažte máslem) a do středu nalijte naběračku těsta, přiklopte a pečte dozlatova. Postupně spotřebujte všechno těsto. Podávejte ozdobené ovocem, s lístky máty, přelité sirupem a pocukrované.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit