Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vafle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Datum uveřejnění: 20.02.2019 17:20
4.1/5 Počet hodnocení: 1640
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1704 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 257 g
Tuky 34 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně do postele? Ale zajisté. Náš recept na vafle si prostě zamilujete. Fantastické a jemné vafle jsou jako stvořené pro romantickou snídani pro vaši milovanou nebo milovaného, ale vychutnáte si je i jako skvělou rodinnou snídani s dětmi. Těsto na domácí vafle nevyžaduje kynutí, hotové je proto budete mít za chvilku.

Související recepty

Suroviny

mléko 300 ml
plnotučné
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
na vymazání
K podávání
ovoce
čerstvé – např. borůvky, maliny, jahody, červený rybíz
máta 1 snítka
na poprášení
ušlehaná, a/nebo vanilková zmrzlina

Postup

1

Ve větší míse důkladně prošlehejte mléko, vejce, cukr a hladkou mouku předem promíchanou se solí a kypřicím práškem do pečiva do hladkého těsta.

2

Rozehřejte vaflovač a v případě potřeby jej vymažte máslem.

3

Do středu plotýnky nalijte naběračku těsta, přiklopte a pečte dozlatova. Neotvírejte vaflovač dříve, než zasvítí kontrolka, vafle by se mohly potrhat. Hotové vafle vyjměte a postup opakujte. Postupně takto spotřebujte všechno připravené těsto.

TIP REDAKCE
Pokud chcete vafle udržet teplé, zapněte troubu na 50 °C a hotové vafle postupně skládejte na rošt. 

4

Hotové vafle podávejte ozdobené ovocem, s lístky máty, přelité sirupem a pocukrované. Podle chuti můžete použít i další suroviny – ušlehanou šlehačku, nasekané oříšky, hobliny čokolády, rozpuštěnou čokoládu, nebo karamel. V luxusní dezert vafle proměníte, budete-li je podávat s vanilkovou zmrzlinou, slaným karamelem a nasekanými lískovými oříšky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín