Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V sobotu vyrazte na trhy. Ochutnáte neobvyklá jídla i biopotraviny

quiche
slany kolac , ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Teplé jarní dny otevírají další a další farmářská tržiště. Na která vyrazit tuto sobotu?

Hravá kuchyně na trzích

Farmářské tržiště na Jiřáku v historickém centru pražských Vinohrad představí zapálenou kuchařku Lenku Požárovou. Ta připraví nápaditá jídla z ovoce a zeleniny, která znáte z jejích kuchařek. Například pirohy s krůtím masem a oreganem, sladké datlovo-řepové kostky s mandlemi, Orientem zavoní mrkvová marmeláda s pomerančovými květy a k čerstvému pečivu z trhu bude jistě lahodit pomazánka z pečených paprik s piniemi.

Staročeský velikonoční jarmark

Toulcův dvůr připravil oblíbenou jarní akci, která vás seznámí s tradicemi, řemesly a řemeslníky. Budete si moci vyrobit píšťalku, pomlázku, řehtačku a další předměty a dekorace, které k jaru neodmyslitelně patří. Ošizeni nebudete ani o ochutnávku velikonočních pokrmů. Bohatá je také nabídka občerstvení – klobásy, nakládané ovčí sýry, slámová vína, sušené ovoce a mnohé další.

  • Sobota 9. dubna od 10 do 17 hodin, Toulcův dvůr, Kubatova 32, Praha 10, www.toulcuvdvur.cz

Farmářský trh s bioprodukty

Farmářský trh můžete navštívit také v rámci veletrhu Biostyl, který se zaměřuje na biopotraviny a ekologický život. V sobotu 9. dubna budou před Průmyslovým palácem v pražských Holešovicích připraveny stánky, které nabídnou sortiment v biokvalitě. Mimo jiné koupíte zeleninu, hovězí a vepřové maso, uzeniny, sýry, med, víno a vejce. Nákup si můžete nechat odvézt až domů nákladním elektrokolem.

  • Sobota 9. dubna od 10 do 16 hodin, prostor před Průmyslovým palácem pražského Výstaviště, Praha 7
Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín