Quiche se slaninou je ultralehký a sytý koláč, který připravíte za pár minut. Navíc si čas ušetříte tím, že použijete kupované listové těsto. Do náplně můžete přidat i na proužky nakrájený pórek a přisypat špetku sušeného tymiánu. Zkrátka dotvořit ji podle chuti a zásob v lednici. Francouzský koláč v českém provedení potěší i na cestách či na pikniku.
Suroviny
listové těsto
1
bal
anglická slanina
100
g
pokrájená
cibule
1
ks
smetana ke šlehání
150
ml
vejce
2
ks
sýr ementál
150
g
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Plátem hotového listového těsta vyložte dortovou formu.
2
V pánvi na másle asi 3 minuty poduste 100 g pokrájené anglické slaniny a 1 pokrájenou cibuli.
3
Nechte zchladnout, pak vmíchejte 150 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 150 g strouhaného ementálu, osolte a opepřete.
4
Směsí zalijte těsto a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 35 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Francouzský quiche: vyzkoušejte až 18 druhů náplní(19 receptů )