Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 46
Do 75 minut Velmi snadné 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2176 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 50 g
Tuky 185 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Quiche se slaninou je ultralehký a sytý koláč, který připravíte za pár minut. Navíc si čas ušetříte tím, že použijete kupované listové těsto. Do náplně můžete přidat i na proužky nakrájený pórek a přisypat špetku sušeného tymiánu. Zkrátka dotvořit ji podle chuti a zásob v lednici. Francouzský koláč v českém provedení potěší i na cestách či na pikniku.

Suroviny

pokrájená
vejce 2 ks
strouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Plátem hotového listového těsta vyložte dortovou formu.

2

V pánvi na másle asi 3 minuty poduste 100 g pokrájené anglické slaniny a 1 pokrájenou cibuli.

3

Nechte zchladnout, pak vmíchejte 150 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 150 g strouhaného ementálu, osolte a opepřete.

4

Směsí zalijte těsto a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 35 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...