Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2176 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 50 g
Tuky 185 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzský koláč v českém provedení potěší i na cestách či na pikniku.

Suroviny

Postup

1

Plátem hotového listového těsta vyložte dortovou formu.

2

V pánvi na másle asi 3 minuty poduste 100 g pokrájené anglické slaniny a 1 pokrájenou cibuli.

3

Nechte zchladnout, pak vmíchejte 150 ml smetany ke šlehání, 2 vejce, 150 g strouhaného ementálu, osolte a opepřete.

4

Směsí zalijte těsto a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 35 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč