Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem, česnekem a aromatickým tymiánem.
Suroviny
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Cibuli opékejte na oleji s máslem asi 4 minuty; až začne sklovatět, přidejte česnek, kuře, tymián a vývar. Na středním plameni za častého míchání zahřívejte, aby se tekutina odpařila. Směs naneste do forem na předpečené těsto. Posypte 30 g parmazánu a ementálem.
2 V misce prošlehejte smetanu s vejci a hořčicí. Přelijte přes pevnou náplň koláčů (tu opatrně rozhrnujte lžící, aby tekutina pronikla k těstu). Posypte 2 lžícemi parmazánu. Pečte při 200 °C asi 25–30 minut, aby byla náplň zlatá, ztuhla a nafoukla se. Nůž zapíchnutý doprostřed by měl vyjít čistý. Nechte 10 minut odpočívat, nakrájejte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu: