0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2859 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 68 g
Tuky 221 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem, česnekem a aromatickým tymiánem.

Suroviny

křehké těsto 1 ks
základní těsto na quiche předpečené ve dvou formách o průměru 20 cm (viz Něco navíc)
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná najemno
česnek 2 stroužky
utřené
pokrájené na kostičky, osolené
tymián 1 ČL
vývar kuřecí 60 ml
strouhaný + 2 lžíce navíc
nebo jiný výrazný polotvrdý sýr
nejlépe 40%
vejce 3 ks
hořčice dijonská 1 PL

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Cibuli opékejte na oleji s máslem asi 4 minuty; až začne sklovatět, přidejte česnek, kuře, tymián a vývar. Na středním plameni za častého míchání zahřívejte, aby se tekutina odpařila.

2

Směs naneste do forem na předpečené těsto. Posypte 30 g parmazánu a ementálem.

3

V misce prošlehejte smetanu s vejci a hořčicí. Přelijte přes pevnou náplň koláčů (tu opatrně rozhrnujte lžící, aby tekutina pronikla k těstu). Posypte 2 lžícemi parmazánu.

4

Pečte při 200 °C asi 25–30 minut, aby byla náplň zlatá, ztuhla a nafoukla se. Nůž zapíchnutý doprostřed by měl vyjít čistý. Nechte 10 minut odpočívat, nakrájejte a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč