Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem, česnekem a aromatickým tymiánem.
Suroviny
křehké těsto
1
ks
základní těsto na quiche předpečené ve dvou formách o průměru 20 cm (viz Něco navíc)
máslo
1
PL
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
nasekaná najemno
česnek
2
stroužky
utřené
kuřecí prsa
2
ks
pokrájené na kostičky, osolené
tymián
1
ČL
vývar kuřecí
60
ml
parmazán
30
g
strouhaný + 2 lžíce navíc
sýr ementál
150
g
nebo jiný výrazný polotvrdý sýr
smetana ke šlehání
250
ml
nejlépe 40%
vejce
3
ks
hořčice dijonská
1
PL
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Cibuli opékejte na oleji s máslem asi 4 minuty; až začne sklovatět, přidejte česnek, kuře, tymián a vývar. Na středním plameni za častého míchání zahřívejte, aby se tekutina odpařila.
2
Směs naneste do forem na předpečené těsto. Posypte 30 g parmazánu a ementálem.
3
V misce prošlehejte smetanu s vejci a hořčicí. Přelijte přes pevnou náplň koláčů (tu opatrně rozhrnujte lžící, aby tekutina pronikla k těstu). Posypte 2 lžícemi parmazánu.
4
Pečte při 200 °C asi 25–30 minut, aby byla náplň zlatá, ztuhla a nafoukla se. Nůž zapíchnutý doprostřed by měl vyjít čistý. Nechte 10 minut odpočívat, nakrájejte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Francouzský quiche: vyzkoušejte až 18 druhů náplní(18 receptů)