0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7 / 5. Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2859 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 68 g
Tuky 221 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzskou klasiku si tentokrát vychutnejte s kuřecím masem, česnekem a aromatickým tymiánem.

Suroviny

křehké těsto 1 ks
základní těsto na quiche předpečené ve dvou formách o průměru 20 cm (viz Něco navíc)
máslo 1 PL
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná najemno
česnek 2 stroužky
utřené
kuřecí prsa 2 ks
pokrájené na kostičky, osolené
tymián 1 ČL
vývar kuřecí 60 ml
sýr parmazán 30 g
strouhaný + 2 lžíce navíc
sýr ementál 150 g
nebo jiný výrazný polotvrdý sýr
smetana ke šlehání 250 ml
nejlépe 40%
vejce 3 ks
hořčice dijonská 1 PL

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Cibuli opékejte na oleji s máslem asi 4 minuty; až začne sklovatět, přidejte česnek, kuře, tymián a vývar. Na středním plameni za častého míchání zahřívejte, aby se tekutina odpařila. Směs naneste do forem na předpečené těsto. Posypte 30 g parmazánu a ementálem.

2 V misce prošlehejte smetanu s vejci a hořčicí. Přelijte přes pevnou náplň koláčů (tu opatrně rozhrnujte lžící, aby tekutina pronikla k těstu). Posypte 2 lžícemi parmazánu. Pečte při 200 °C asi 25–30 minut, aby byla náplň zlatá, ztuhla a nafoukla se. Nůž zapíchnutý doprostřed by měl vyjít čistý. Nechte 10 minut odpočívat, nakrájejte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit