Quiche akorát do ruky!
Postup
Smíchejte hladkou mouku, sůl a parmazán. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky a rychle zpracujte, aby směs připomínala drobenku. Vejce rozmíchejte s 2-3 lžícemi ledové vody a přidejte k těstu, aby se vše spojilo. Pokud je směs příliš suchá, přidejte ještě lžíci vody. Nechte těsto 30 minut vychladit v lednici.
Rozehřejte troubu na 200°C a připravte si náplň. Pórek s tymiánem poduste na másle, dokud pórek nezprůsvitní a nezměkne, ale zachová si barvu - trvá to asi 5 minut. Pak ho smíchejte se smetanou, vejci a ricottou, osolte a opepřete.
3 Vychlazené těsto rozválejte a vykrájejte kolečka. Těstem vyložte formičky, přečnívající okraje odřízněte a dno párkrát propíchněte vidličkou. Předpečte je tzv. naslepo: do každé formičky vložte kus pečicího papíru a navrch nasypte fazole nebo jiné suché luštěniny. Pečte asi 10 minut, pak vyjměte zatížení a do každého košíčku vlijte náplň. Dopečte, dokud košíčky nezezlátnou, zhruba 10 minut. Po upečení nechte chvíli odpočinout ve formě, pak miniquiche opatrně vyklepněte. Před servírováním posypte lístky červené řepy nebo tymiánu.