Miniquiche s pórkem

Miniquiche s pórkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3406 kcal
Bílkoviny 133 g
Cukr 188 g
Tuky 230 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Quiche akorát do ruky! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
sůl 1 ČL
parmazán 50 g
strouhaný
máslo 125 g
studené
vejce 1 ks
velké
Na náplň
pórek 1 ks
nakrájený najemno
tymián 1 ČL
čerstvě lístky
máslo 1 PL
smetana 60 ml
na vaření (12%)
vejce 3 ks
ricotta 250 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
lístky řepy či tymiánu, na ozdobení

1 Smíchejte hladkou mouku, sůl a parmazán. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky a rychle zpracujte, aby směs připomínala drobenku. Vejce rozmíchejte s 2–3 lžícemi ledové vody a přidejte k těstu, aby se vše spojilo. Pokud je směs příliš suchá, přidejte ještě lžíci vody. Nechte těsto 30 minut vychladit v lednici.

2 Rozehřejte troubu na 200°C a připravte si náplň. Pórek s tymiánem poduste na másle, dokud pórek nezprůsvitní a nezměkne, ale zachová si barvu – trvá to asi 5 minut. Pak ho smíchejte se smetanou, vejci a ricottou, osolte a opepřete.

3 Vychlazené těsto rozválejte a vykrájejte kolečka. Těstem vyložte formičky, přečnívající okraje odřízněte a dno párkrát propíchněte vidličkou. Předpečte je tzv. naslepo: do každé formičky vložte kus pečicího papíru a navrch nasypte fazole nebo jiné suché luštěniny. Pečte asi 10 minut, pak vyjměte zatížení a do každého košíčku vlijte náplň. Dopečte, dokud košíčky nezezlátnou, zhruba 10 minut. Po upečení nechte chvíli odpočinout ve formě, pak miniquiche opatrně vyklepněte. Před servírováním posypte lístky červené řepy nebo tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit