0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Miniquiche s pórkem

Miniquiche s pórkem

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3406 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 188 g
Tuky 230 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Quiche akorát do ruky! 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
sůl 1 ČL
parmazán 50 g
strouhaný
máslo 125 g
studené
vejce 1 ks
velké
Na náplň
pórek 1 ks
nakrájený najemno
tymián 1 ČL
čerstvě lístky
máslo 1 PL
smetana 60 ml
na vaření (12%)
vejce 3 ks
ricotta 250 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
lístky řepy či tymiánu, na ozdobení

1 Smíchejte hladkou mouku, sůl a parmazán. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky a rychle zpracujte, aby směs připomínala drobenku. Vejce rozmíchejte s 2–3 lžícemi ledové vody a přidejte k těstu, aby se vše spojilo. Pokud je směs příliš suchá, přidejte ještě lžíci vody. Nechte těsto 30 minut vychladit v lednici.

2 Rozehřejte troubu na 200°C a připravte si náplň. Pórek s tymiánem poduste na másle, dokud pórek nezprůsvitní a nezměkne, ale zachová si barvu – trvá to asi 5 minut. Pak ho smíchejte se smetanou, vejci a ricottou, osolte a opepřete.

3 Vychlazené těsto rozválejte a vykrájejte kolečka. Těstem vyložte formičky, přečnívající okraje odřízněte a dno párkrát propíchněte vidličkou. Předpečte je tzv. naslepo: do každé formičky vložte kus pečicího papíru a navrch nasypte fazole nebo jiné suché luštěniny. Pečte asi 10 minut, pak vyjměte zatížení a do každého košíčku vlijte náplň. Dopečte, dokud košíčky nezezlátnou, zhruba 10 minut. Po upečení nechte chvíli odpočinout ve formě, pak miniquiche opatrně vyklepněte. Před servírováním posypte lístky červené řepy nebo tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit