Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chuť čokolády nejlépe podpoří dezertní vína a likéry

čokoládové pralinky a růžové víno
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vábivá čokoláda je mocná čarodějka. Víte, s jakými nápoji ji kombinovat, abyste si ji vychutnali, ať už samotnou, nebo jako součást lahodných dezertů?

Portské i skotská

S čokoládou přirozeně ladí dezertní vína typu sherry, portské, madeira a nejrůznější likéry. Hodí se také brandy a koňak. Ve spojení s nepříliš sladkou čokoládou leckomu vyhovuje i kouřový nádech skotské. Z vín se uplatní těžší aromatická červená a jiskrné sladší muškáty.

Dezerty v čokoládě

A k jakým dezertům vybrané alkoholické nápoje pít? Ochutnejte lehké sněhové pusinky s lískooříškovou náplní. Připravit si můžete také hříšný čokoládový cheesecake, který svádí čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Při opravdu zvláštní příležitosti upečte čokoládový dort. Je plný smetanových obláčků, se kterými se vznesete až do čokoládového nebe.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín