Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sólo pro vepřové

bůček s rýží
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

O posledním masopustním víkendu servírujte rodině vepřové v úpravnější podobě, než jsou rustikální tlačenka, prejt a jitrnice. Ochutnejte vepřové maso. Umí být šťavnaté a voňavé.

 

Jak na něj

Do netučného masa, jako je například kýta, vmasírujte před tepelnou úpravou olivový olej nebo ho naložte do marinády. Tu můžete ovonět kmínem, anýzem, tymiánem, rozmarýnem nebo šalvějí. Hodí se i kůra a šťáva z citrusů. A s čím vepřové maso servírovat? Nikdy nešlápnete vedle s bramborami, ať už opékanými, šťouchanými s osmaženou cibulkou nebo s máslovou bramborovou kaší. Vepřové je výborné také s čerstvým křupavým chlebem.

Vepřové hody

Pokud jste už dlouho vepřové nepekli, zvolte úpravu pomalého pečení v mléce. Maso bude křehké a šťavnaté. Po vytáhnutí z trouby spolu s masem získáte také úžasnou omáčku, kterou si budou všichni přidávat. Znovu a znovu. Pokud vám chybí čas, oceníte rychlou úpravu vepřových kotlet s opékanými šalotkami. Vmžiku připravíte také vepřové panenky s javorovým sirupem. Skvěle ladí s nasládlou omáčkou ze zkaramelizovaného sirupu a portského.

Chcete vyzkoušet něco neobvyklého? Osmělte se a upečte vepřové v seně. Ačkoli to zní podivně, seno prostoupí maso nádhernou vůní. Pokud chcete dát přednost tradičnější úpravě, upečte vepřové s jablky. S dušeným zelím a šťouchanými bramborami svým hostům nabídnete opravdu důstojnou tečku za masopustním hodováním.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín