Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejvíc Češi chválí kvalitu piva, nejhůř dopadly uzeniny

pivo
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Z průzkumu společnosti Incoma GfK vyplývá, že podle spotřebitelů stoupá kvalita nabízených potravin. Nejlepší kvality podle Čechů dosahuje pivo, chléb, sýry a minerální vody. Nejhorší je podle spotřebitelů kvalita levných uzenin a brambor.

Propadly levné uzeniny

S kvalitou nabízeného piva je velmi spokojeno 66 procent dotazovaných. Levné uzeniny jsou velmi dobré jen podle 16 procent kupujících. Druhé nejhorší hodnocení patří bramborám. Jako velmi dobrou jejich kvalitu označilo 22 procent lidí.

Kvalita nabízených potravin podle lidí stoupá

Spotřebitelské hodnocení kvality v roce 2009 dosáhlo v průměru za jeden výrobek ‚indexu kvality‘ 116,6. To je téměř devítinásobek indexu z roku 1988. Spotřebitelské hodnocení kvality závisí na subjektivních pocitech kupujících.

Lidé se rozhodují spíše podle kvality

Podle průzkumu se lidé při nákupu potravin rozhodují více podle kvality než podle ceny potravin. Kvalitu označila jako důležitější hledisko rovná polovina nakupujících, podle úrovně cen nakupuje 47 procent zákazníků.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...