Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchaný japonský cheesecake
Japonský cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nadýchaný japonský cheesecake

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 90 minut Snadné Na 1 cheesecake o průměru 16 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1263 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 97 g
Tuky 73 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonskému cheesecaku se říká také suflé cheesecake a učaruje vám svou nebeskou nadýchaností. Jakmile ochutnáte první lžičku, okamžitě pochopíte, proč je japonská cukrařina v posledních letech tolik oceňovaná. Recept na cheesecake sází na bílkový sníh, který dodá cheesecaku onu pověstnou lehkost. Pokud chcete sázku na jistotu, stabilizujte sníh vinným kamenem.

Suroviny

změklé + navíc na vymazání formy
vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
škrob 15 g
kukuřičný
mléko 60 ml
vinný kámen ¼ ČL
nebo kapka citronové šťávy
na ozdobení
na ozdobení
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Dno dortové formy (nejlépe s pevným dnem) o průměru 16 cm vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem. Používáte-li formu s odnímatelným dnem, důkladně ji zvenku obalte alobalem. Připravte vodní lázeň. Pekáček nebo hluboký plech postavte na střední příčku trouby a naplňte ho horkou vodou tak, aby voda sahala do poloviny výšky formy.

2

V míse prošlehejte máslo a 30 g cukru. Pak zašlehejte sýr a postupně jeden po druhém i žloutky. Přisypte kukuřičný škrob a mouku a promíchejte. Přilijte mléko a míchejte, až je směs hladká.

3

V jiné míse šlehejte ručním šlehačem bílky s vinným kamenem do měkkých špiček. Postupně přidejte zbytek cukru a 5 minut šlehejte do pevného sněhu.

4

Žloutkovou směs stěrkou opatrně zapracujte do sněhu. Těsto nalijte do formy. Vložte ji do připravené vodní lázně a pečte 15 minut při 180 °C, poté 45 minut při 140°C. Pak troubu vypněte a nechte v ní dort dalších 30 minut. Poté bude cheesecake už dostatečně vychladlý, aby šel snadno vyjmout z formy. Vyjměte a nechte zcela vychladnout. Před podáváním ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Stejně jako v případě suflé je i japonský cheesecake hodně „náladový“.

  • Sníh vmíchávejte opatrně, aby nespadl a pozor na otřesy.
  • Dejte si záležet na obalování formy alobalem, aby se k těstu nedostala voda.
  • A řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou. Zkoušeli jsme ho péct hned v několika a v jedné se nám více osvědčila prvotní teplota 160 °C.
  • Pokud má vaše trouba více příček než pouze tři dejte ho na nižší střední. 

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč