Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinové suflé
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 659 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 79 g
Tuky 25 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehounké suflé, které do pokojného večera umí vnést drama – vyběhne, nebo ne? Vyběhne! A bude skvělé, za to ručíme!

Suroviny

rozpuštěné
+ na vysypání formiček + 20 g na bílky
mražené maliny 200 g
škrob ½ PL
na posypání

Postup

1

Kokotky nebo hrníčky na suflé pečlivě vymažte máslem (dlouhými tahy ode dna k okraji) a vysypte cukrem.

2

Maliny vsypte do rendlíku, přidejte cukr a zahřívejte, aby maliny roztály a cukr se rozpustil. Škrob rozmíchejte v trošce vody (asi 1/2 lžíce) a vmíchejte k malinám. Zhruba minutu prohřívejte a poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

3

Troubu předehřejte na 180°C.

4

Bílky prošlehejte doběla, poté postupně zašlehejte 20 g cukru a ušlehejte pevný sníh. Vmíchejte do něj malinové pyré a rozdělte do mističek. Párkrát s nimi klepněte o stůl, tím se v nich hmota pěkně srovná. Poté je naplňte až po okraj a zarovnejte nožem. Nakonec okraj každé z nich objeďte prstem, tím suflé pomůžete později v troubě vyběhnout nahoru. Dejte do trouby a pečte zhruba 10 minut. Potom posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...