Malinové suflé
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 659 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 79 g
Tuky 25 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehounké suflé, které do pokojného večera umí vnést drama – vyběhne, nebo ne? Vyběhne! A bude skvělé, za to ručíme!

Suroviny

máslo 2 PL
rozpuštěné
krupicový cukr 50 g
+ na vysypání formiček + 20 g na bílky
mražené maliny 200 g
škrob 0.5 PL
bílek 2 ks
moučkový cukr
na posypání

1 Kokotky nebo hrníčky na suflé pečlivě vymažte máslem (dlouhými tahy ode dna k okraji) a vysypte cukrem.

Maliny vsypte do rendlíku, přidejte cukr a zahřívejte, aby maliny roztály a cukr se rozpustil. Škrob rozmíchejte v trošce vody (asi 1/2 lžíce) a vmíchejte k malinám. Zhruba minutu prohřívejte a poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

Troubu předehřejte na 180°C.

4 Bílky prošlehejte doběla, poté postupně zašlehejte 20 g cukru a ušlehejte pevný sníh. Vmíchejte do něj malinové pyré a rozdělte do mističek. Párkrát s nimi klepněte o stůl, tím se v nich hmota pěkně srovná. Poté je naplňte až po okraj a zarovnejte nožem. Nakonec okraj každé z nich objeďte prstem, tím suflé pomůžete později v troubě vyběhnout nahoru. Dejte do trouby a pečte zhruba 10 minut. Potom posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit