
Malinové suflé
Lehounké suflé, které do pokojného večera umí vnést drama – vyběhne, nebo ne? Vyběhne! A bude skvělé, za to ručíme!
Ingredience
- 1–2 lžíce másla, rozpuštěného
- 50 g krupicového cukru + na vysypání formiček + 20 g na bílky
- 200 g mražených malin
- 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 bílky
- moučkový cukr na posypání
Příprava jídla
1 Kokotky nebo hrníčky na suflé pečlivě vymažte máslem (dlouhými tahy ode dna k okraji) a vysypte cukrem.
2 Maliny vsypte do rendlíku, přidejte cukr a zahřívejte, aby maliny roztály a cukr se rozpustil. Škrob rozmíchejte v trošce vody (asi 1/2 lžíce) a vmíchejte k malinám. Zhruba minutu prohřívejte a poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
3 Troubu předehřejte na 180°C.
4 Bílky prošlehejte doběla, poté postupně zašlehejte 20 g cukru a ušlehejte pevný sníh. Vmíchejte do něj malinové pyré a rozdělte do mističek. Párkrát s nimi klepněte o stůl, tím se v nich hmota pěkně srovná. Poté je naplňte až po okraj a zarovnejte nožem. Nakonec okraj každé z nich objeďte prstem, tím suflé pomůžete později v troubě vyběhnout nahoru. Dejte do trouby a pečte zhruba 10 minut. Potom posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Přidat komentář