Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinové suflé

Lehounké suflé, které do pokojného večera umí vnést drama – vyběhne, nebo ne? Vyběhne! A bude skvělé, za to ručíme!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Sladká jídla

Ingredience

    • 1–2 lžíce másla, rozpuštěného
    • 50 g krupicového cukru + na vysypání formiček + 20 g na bílky
    • 200 g mražených malin
    • 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 2 bílky
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1 Kokotky nebo hrníčky na suflé pečlivě vymažte máslem (dlouhými tahy ode dna k okraji) a vysypte cukrem.

2 Maliny vsypte do rendlíku, přidejte cukr a zahřívejte, aby maliny roztály a cukr se rozpustil. Škrob rozmíchejte v trošce vody (asi 1/2 lžíce) a vmíchejte k malinám. Zhruba minutu prohřívejte a poté stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

Troubu předehřejte na 180°C.

4 Bílky prošlehejte doběla, poté postupně zašlehejte 20 g cukru a ušlehejte pevný sníh. Vmíchejte do něj malinové pyré a rozdělte do mističek. Párkrát s nimi klepněte o stůl, tím se v nich hmota pěkně srovná. Poté je naplňte až po okraj a zarovnejte nožem. Nakonec okraj každé z nich objeďte prstem, tím suflé pomůžete později v troubě vyběhnout nahoru. Dejte do trouby a pečte zhruba 10 minut. Potom posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohár s čokoládovou pěnou a černými třešněmi

Koláč s panna cottou a limonádovým želé

Jahodový kremeš

Mramorované minipavlovy

REKLAMA

Přidat komentář