0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové suflé s mangem a ovocnou omáčkou

Tvarohové suflé s mangem a ovocnou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohové suflé s mangem a ovocnou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2195 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 245 g
Tuky 62 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert lehký jako vánek, takže nepřiberete ani deko. Na ovocnou omáčku je skvělé tropické ovoce (mučenka nebo kiwi), ale i jakékoli domácí. S mangem skvěle ladí jahody a také angrešt, rybíz nebo švestky.

Suroviny

krupicový cukr 80 g
pomerančová kůra 1 ks
nastrouhaná z 1 pomeranče
tvaroh měkký 350 g
jemný tvaroh, žervé nebo ricotta, nebo směs
škrob 1,3 PL
kukuřičný, 1 lžíce do základu + 1 lžička (0,3 lžíce) na omáčku
žloutek 2 ks
z velkých vajec
mango 1 ks
zralé, nakrájené na 1cm kousky
pomerančový likér 1 PL
máslo
změklé, na vymaštění formiček
moučkový cukr
na vysypání formiček + na poprášení dezertu
Na omáčku
ovoce 2 hrsti
drobnější (rybíz, angrešt, jahody) nebo 3 kiwi, mučenky nebo velké slívy
pomerančová šťáva 500 ml
nejlépe čerstvě vymačkaná

1 Nejprve si připravte základ na omáčku: ovoce zbavte pecek, stopek a semínek. Pomerančovou šťávu přiveďte v rendlíku k varu a ovoce v ní povařte tak, aby ztratilo asi polovinu objemu. Přes sítko ho pak proceďte do džbánku – měli byste získat asi čtvrt litru husté ovocné šťávy. Vyvařené slupky z ovoce můžete vyhodit.

2 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Formičky nebo ohnivzdorné keramické hrnečky o objemu 150 ml vymastěte máslem a vysypte trochou cukru. Ve velké míse metlou prošlehejte polovinu cukru, nastrouhanou pomerančovou kůru, tvaroh, lžičku maizeny a žloutky. Pak do hmoty vetřete dužinu z manga a šest lžic svařené ovocné omáčky.

3 Bílky ušlehejte na polotuhý sníh (špičky se po vytažení metly ohýbají dolů) a zašlehejte do nich zbylý cukr. Sníh pak přidejte k tvarohové směsi, opatrně lžící nebo vařečkou promíchejte a vše rozdělte do formiček. Povrch zarovnejte.

4 Formičky postavte do pekáče a přilijte horkou vodu tak, aby dosahovala do poloviny výšky. Přes pekáč přetáhněte alobal a upevněte ho okolo okrajů – nemusí to být úplně těsně, ale měl by držet. Pekáč s formičkami vložte do předehřáté trouby a pečte asi padesát minut. Suflé vyběhne a zpevní. Po vyjmutí z trouby odstraňte alobal a suflé nechte vychladnout.

5 Zatímco se suflé peče, připravte si ovocnou omáčku. Lžičku maizeny smíchejte s trochou studené vody. Zbylou šťávu z ovoce uveďte v kastrůlku do varu, trochu odlijte k maizeně a pak vše i s pomerančovým likérem nalijte do nádoby, v níž se vaří šťáva. Prohřejte a promíchejte, aby směs zhoustla. Odstavte a nechte vychladnout.

6 Každé suflé po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem a přelijte lžící omáčky. Pokud nějaká zbude, podávejte ji zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč