1. Zapojte techniku
Bez klasických pomůcek, jako jsou vánoční vykrajovátka, vál na těsto, pečící plech nebo formičky na pečení se neobejdete. Lze ale vylepšit a urychlit některé procesy.
Příprava těsta:
Všechna těsta je možné připravit najednou. Použijte mixér, který nebudete vymývat – pouze stačí dodržet postup a připravovat těsta od světlých po tmavá.
Ořechy a krémy:
V mixéru si krásně rozemelete najemno ořechy místo toho, abyste je museli sekat ručně. Nikdo také z výsledného výtvoru nepozná, jestli jste pečlivě ručně třeli krém, nebo jste jej připravili v robotu.
Čokoláda:
Čokoládu můžete společně s tukem rozpustit v mikrovlnné troubě. Stačí pak nádobu s čokoládou postavit do misky s horkou vodou, abyste čokoládu udrželi vláčnou do té doby, než ji budete potřebovat.
2. Drobné vychytávky
Kromě techniky vám usnadní přípravu cukroví již známé klasiky, jako je pečící papír nebo potravinová fólie. Využití pečícího papíru je zcela jasné. Mezi dvěma pláty potravinové fólie pak můžete rozválet těsto tak, aniž by se vám lepilo na váleček nebo na vál.
3. Lepení a polévání cukroví
Pečení lineckého či ostatních lepených druhů cukroví je jedna věc, pak nás ale ještě čeká mazání a lepení. Krém nebo marmeládu přemístěte do obyčejného igelitového sáčku nebo do cukrářského sáčku. Spodní díly cukroví si narovnejte vedle sebe. Ustřihněte roh sáčku a krém či marmeládu na spodní díly cukroví nastříkejte právě pomocí sáčku.
Marmeláda nebo poleva se pak rozetřou po celé ploše cukroví pouze přiklopením vrchního dílu.