Vykrojený toust je stejně krásný jako dobrý – ideální kousek na snídani ve dvou. Francouzský toust s vejcem a sýrem rozvoní váš byt a nastartuje den. Jednoduchý recept na vydatnou snídani či svačinu.
Suroviny
Postup
Dva tousty namazané máslem posypte petrželkou a na každý položte plátek sýra.
Přiklopte zbývajícími tousty namazanou stranou dovnitř. Vykrajovátkem o průměru 5 cm vykrojte uprostřed každého toustu kolečko.
V misce ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Na malém plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev. Rychle namočte tousty do těstíčka a dejte je na pánev.
Smažte asi pět minut, pak tousty otočte, do otvoru uprostřed každého z nich rozklepněte vejce a opékejte zhruba čtyři minuty.
Zakryjte pánev pokličkou a pokračujte v opékání, dokud vejce nejsou hotová; trvá to přibližně čtyři minuty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 24x francouzský toust: Rychlé večeře, které vykouzlíte ze zásob (25 receptů )
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů )
- Tousty jsou také teplé jídlo! Vyměňte šunku a sýr za moderní směsi a nevšední kombinace chutí(47 receptů )
- 20 receptů na dokonalé snídaně, která vás na začátku týdne nastartují(21 receptů )