Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzský toust s vejcem a sýrem

Francouzský toust s vejcem a sýrem

4.1/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3106 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 220 g
Tuky 176 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vykrojený toust je stejně krásný jako dobrý – ideální kousek na snídani ve dvou.

Suroviny

namazané máslem
petrželka 2 PL
nadrobno
sýr 4 plátky
čedar, ementál
vejce 2 ks
Na těstíčko
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
černý, čerstvě mletý

Postup

1

Dva tousty namazané máslem posypte petrželkou a na každý položte plátek sýra.

2

Přiklopte zbývajícími tousty namazanou stranou dovnitř. Vykrajovátkem o průměru 5 cm vykrojte uprostřed každého toustu kolečko.

3

V misce ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Na malém plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev. Rychle namočte tousty do těstíčka a dejte je na pánev.

4

Smažte asi pět minut, pak tousty otočte, do otvoru uprostřed každého z nich rozklepněte vejce a opékejte zhruba čtyři minuty.

5

Zakryjte pánev pokličkou a pokračujte v opékání, dokud vejce nejsou hotová; trvá to přibližně čtyři minuty.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...