Vykrojený toust je stejně krásný jako dobrý – ideální kousek na snídani ve dvou. Francouzský toust s vejcem a sýrem rozvoní váš byt a nastartuje den. Jednoduchý recept na vydatnou snídani či svačinu.
Suroviny
Postup
Dva tousty namazané máslem posypte petrželkou a na každý položte plátek sýra.
Přiklopte zbývajícími tousty namazanou stranou dovnitř. Vykrajovátkem o průměru 5 cm vykrojte uprostřed každého toustu kolečko.
V misce ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Na malém plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev. Rychle namočte tousty do těstíčka a dejte je na pánev.
Smažte asi pět minut, pak tousty otočte, do otvoru uprostřed každého z nich rozklepněte vejce a opékejte zhruba čtyři minuty.
Zakryjte pánev pokličkou a pokračujte v opékání, dokud vejce nejsou hotová; trvá to přibližně čtyři minuty.