Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzský toust s vejcem a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 23
Do 25 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4054 kcal
Bílkoviny 237 g
Sacharidy 208 g
Tuky 248 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vykrojený toust je stejně krásný jako dobrý – ideální kousek na snídani ve dvou. Francouzský toust s vejcem a sýrem rozvoní váš byt a nastartuje den. Jednoduchý recept na vydatnou snídani či svačinu.

Suroviny

namazané máslem
petrželka 2 PL
nadrobno
čedar 4 plátky
nebo ementál
vejce 2 ks
Na těstíčko
vejce 2 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Dva tousty namazané máslem posypte petrželkou a na každý položte plátek sýra.

2

Přiklopte zbývajícími tousty namazanou stranou dovnitř. Vykrajovátkem o průměru 5 cm vykrojte uprostřed každého toustu kolečko.

3

V misce ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Na malém plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev. Rychle namočte tousty do těstíčka a dejte je na pánev.

4

Smažte asi pět minut, pak tousty otočte, do otvoru uprostřed každého z nich rozklepněte vejce a opékejte zhruba čtyři minuty.

5

Zakryjte pánev pokličkou a pokračujte v opékání, dokud vejce nejsou hotová; trvá to přibližně čtyři minuty.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...