Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3106 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 220 g
Tuky 176 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vykrojený toust je stejně krásný jako dobrý – ideální kousek na snídani ve dvou.

Suroviny

toustový chléb 4 ks
namazané máslem
petrželka 2 PL
nadrobno
sýr 4 plátky
čedar, ementál
vejce 2 ks
Na těstíčko
vejce 2 ks
mléko 1 PL
sůl mořská
pepř
černý, čerstvě mletý

1 Dva tousty namazané máslem posypte petrželkou a na každý položte plátek sýra. Přiklopte zbývajícími tousty namazanou stranou dovnitř. Vykrajovátkem o průměru 5 cm vykrojte uprostřed každého toustu kolečko.

2 V misce ušlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Na malém plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev. Rychle namočte tousty do těstíčka a dejte je na pánev. Smažte asi pět minut, pak tousty otočte, do otvoru uprostřed každého z nich rozklepněte vejce a opékejte zhruba čtyři minuty. Zakryjte pánev pokličkou a pokračujte v opékání, dokud vejce nejsou hotová; trvá to přibližně čtyři minuty.

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit