Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Francouzský toust s prosciuttem a mozzarellou

Francouzský toust s prosciuttem a mozzarellou

Hodnocení receptu
Průměr: 2 ()
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2734 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 94 g
Tuky 160 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako stvořený pro línou nedělní snídani.

Suroviny

housky 2 ks
prosciutto 4 plátky
mozzarella 100 g
na plátky
rukola 2 hrsti
máslo 20 g
vejce 2 ks
mléko 60 ml
pepř

1 Housky rozpulte, rozdělte do nich plátky prosciutta a mozzarelly a 2 hrsti rukoly. V nepřilnavé pánvi zahřejte na středním plameni máslo.

2 Vejce prošlehejte s mlékem, opepřete a přiklopené housky vaječnou směsí po jedné protáhněte. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova (před obrácením je můžete polít částí zbývajících vajec). Sýr uvnitř by se měl roztékat.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit