Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzský toust s prosciuttem a mozzarellou

Francouzský toust s prosciuttem a mozzarellou

2.3/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2734 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 94 g
Tuky 160 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jako stvořený pro línou nedělní snídani.

Suroviny

housky 2 ks
prosciutto 4 plátky
na plátky
rukola 2 hrsti
vejce 2 ks
mléko 60 ml
pepř

Postup

1

Housky rozpulte, rozdělte do nich plátky prosciutta a mozzarelly a 2 hrsti rukoly. V nepřilnavé pánvi zahřejte na středním plameni máslo.

2

Vejce prošlehejte s mlékem, opepřete a přiklopené housky vaječnou směsí po jedné protáhněte. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova (před obrácením je můžete polít částí zbývajících vajec). Sýr uvnitř by se měl roztékat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín