0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam o víkendu? Ochutnejte Jídlo z blízka

Kam o víkendu? Ochutnejte Jídlo z blízka
sdílet:
Šéfkuchaři brněnských restaurací představí ta nejlepší jídla z místních surovin.

Tradiční letní festival potěší labužníky v brněnské metropoli již popáté. Jídlo z blízka startuje ve čtvrtek 16. a potrvá až do 26. července.

Po celé dva červencové týdny si můžete vychutnávat letní tříchodová menu připravená výhradně ze surovin od regionálních výrobců a dodavatelů. Candáti z Pohořelic, hovězí, jehněčí i králičí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo z brněnské Mikrofarmy, superčerstvé bylinky, voňavé jahody, sladké meruňky, šťavnaté třešně a další sezonní plody... To vše doplní vybraná moravská vína.

Díky doprovodnému programu jídlo nejen ochutnáte, ale naučíte se některé tradiční dobroty také sami připravovat. Kváskový chléb, domácí těstoviny nebo ovocný koláč – odhoďte ostych a pojďte do toho. Průvodci vám budou opravdoví mistři svého řemesla.

Mrkněte, které podniky se do festivalu Jídlo z blízka letos zapojily: www.jidlozblizka.cz

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit