Koláč z kynutého těsta vám připomene prázdniny u babičky.
Suroviny
Postup
V mouce udělejte důlek, nalijte do něj trochu mléka, přidejte lžičku cukru, rozdrobte droždí, promíchejte a nechte 15 minut kynout.
Pak promíchejte s moukou, zbytkem mléka a cukru, máslem a vejci a vypracujte měkké a nelepivé těsto; podle potřeby přidejte trochu mouky i mléka. Propracujte a nechte asi hodinu kynout.
Plech vyložte pečicím papírem a dotenka na něm rozválejte těsto.
Z mléka odeberte 6 lžic, rozmíchejte v nich pudinkový prášek a 6 lžic cukru.
Zbytek mléka dejte vařit. Jakmile začne vřít, pudinkovou směs do něj vmíchejte a pudink uvařte.
Odstavte, vmíchejte tvaroh a krémem potřete těsto. Posypte borůvkami a drobenkou z másla, hrubé mouky a zbylého cukru.
Pečte při 200 °C asi 30 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovocné koláče na plech(6 receptů)
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- 30x neodolatelné borůvky(30 receptů)
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- 32 ověřených receptů na nejlepší kynuté koláče a buchty(32 receptů)
- Fialové mlsání – ty nejlepší borůvkové dezerty(35 receptů)
Komentáře
Petra Zaplatílková
24.01.2015 14:19
Skvělej koláč, vždycky má
Skvělej koláč, vždycky má úspěch
Petra Zaplatílková
23.05.2015 17:27
Slast, luxus a dobrota. Vřele
Slast, luxus a dobrota. Vřele doporučuji
Anonym
03.01.2018 09:26
Na 1 plech vám stačí
Na 1 plech vám stačí poloviční mnozstvi těsta to jest z 250g mouky..Delam to tak jiz leta napln obmnenuji a vzdy se povede.Je luxusni...doporucuji