Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 171
Více než hodinu Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5598 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 790 g
Tuky 178 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč z kynutého těsta vám připomene prázdniny u babičky.

Suroviny

droždí čerstvé 20 g
mléko 150 ml
125–150 ml, teplé, podle potřeby
rozpuštěné
vejce 2 ks
prošlehaná
Na náplň
mléko 375 ml
vanilkový
polotučný
mouka pšeničná hrubá 150 g
máslo 100 g

Postup

1

V mouce udělejte důlek, nalijte do něj trochu mléka, přidejte lžičku cukru, rozdrobte droždí, promíchejte a nechte 15 minut kynout.

2

Pak promíchejte s moukou, zbytkem mléka a cukru, máslem a vejci a vypracujte měkké a nelepivé těsto; podle potřeby přidejte trochu mouky i mléka. Propracujte a nechte asi hodinu kynout.

3

Plech vyložte pečicím papírem a dotenka na něm rozválejte těsto.

4

Z mléka odeberte 6 lžic, rozmíchejte v nich pudinkový prášek a 6 lžic cukru.

5

Zbytek mléka dejte vařit. Jakmile začne vřít, pudinkovou směs do něj vmíchejte a pudink uvařte.

6

Odstavte, vmíchejte tvaroh a krémem potřete těsto. Posypte borůvkami a drobenkou z másla, hrubé mouky a zbylého cukru.

7

Pečte při 200 °C asi 30 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

03.01.2018 09:26

Na 1 plech vám stačí poloviční mnozstvi těsta to jest z 250g mouky..Delam to tak jiz leta napln obmnenuji a vzdy se povede.Je luxusni...doporucuji

23.05.2015 17:27

Slast, luxus a dobrota. Vřele doporučuji

24.01.2015 14:19

Skvělej koláč, vždycky má úspěch

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč