0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Borůvkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 160
Více než hodinu Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5598 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 790 g
Tuky 178 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč z kynutého těsta vám připomene prázdniny u babičky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
droždí čerstvé 20 g
krupicový cukr 60 g
mléko 150 ml
125–150 ml, teplé, podle potřeby
máslo 60 g
rozpuštěné
vejce 2 ks
prošlehaná
Na náplň
mléko 375 ml
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
krupicový cukr 140 g
polotučný
mouka pšeničná hrubá 150 g
máslo 100 g

Postup

1

V mouce udělejte důlek, nalijte do něj trochu mléka, přidejte lžičku cukru, rozdrobte droždí, promíchejte a nechte 15 minut kynout.

2

Pak promíchejte s moukou, zbytkem mléka a cukru, máslem a vejci a vypracujte měkké a nelepivé těsto; podle potřeby přidejte trochu mouky i mléka. Propracujte a nechte asi hodinu kynout.

3

Plech vyložte pečicím papírem a dotenka na něm rozválejte těsto.

4

Z mléka odeberte 6 lžic, rozmíchejte v nich pudinkový prášek a 6 lžic cukru.

5

Zbytek mléka dejte vařit. Jakmile začne vřít, pudinkovou směs do něj vmíchejte a pudink uvařte.

6

Odstavte, vmíchejte tvaroh a krémem potřete těsto. Posypte borůvkami a drobenkou z másla, hrubé mouky a zbylého cukru.

7

Pečte při 200 °C asi 30 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Petra Zaplatílková

Skvělej koláč, vždycky má úspěch

Petra Zaplatílková

Slast, luxus a dobrota. Vřele doporučuji

Anonym

Na 1 plech vám stačí poloviční mnozstvi těsta to jest z 250g mouky..Delam to tak jiz leta napln obmnenuji a vzdy se povede.Je luxusni...doporucuji

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč