3.5 / 5. Počet hodnocení: 151
Více než hodinu Snadné na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5598 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 790 g
Tuky 178 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč z kynutého těsta vám připomene prázdniny u babičky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
droždí čerstvé 20 g
krupicový cukr 60 g
mléko 150 ml
125–150 ml, teplé, podle potřeby
máslo 60 g
rozpuštěné
vejce 2 ks
prošlehaná
Na náplň
mléko 375 ml
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
krupicový cukr 140 g
tvaroh měkký 250 g
polotučný
borůvky 400 g
mouka pšeničná hrubá 150 g
máslo 100 g

Postup

1

V mouce udělejte důlek, nalijte do něj trochu mléka, přidejte lžičku cukru, rozdrobte droždí, promíchejte a nechte 15 minut kynout.

2

Pak promíchejte s moukou, zbytkem mléka a cukru, máslem a vejci a vypracujte měkké a nelepivé těsto; podle potřeby přidejte trochu mouky i mléka. Propracujte a nechte asi hodinu kynout.

3

Plech vyložte pečicím papírem a dotenka na něm rozválejte těsto.

4

Z mléka odeberte 6 lžic, rozmíchejte v nich pudinkový prášek a 6 lžic cukru.

5

Zbytek mléka dejte vařit. Jakmile začne vřít, pudinkovou směs do něj vmíchejte a pudink uvařte.

6

Odstavte, vmíchejte tvaroh a krémem potřete těsto. Posypte borůvkami a drobenkou z másla, hrubé mouky a zbylého cukru.

7

Pečte při 200 °C asi 30 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Anonym

Na 1 plech vám stačí poloviční mnozstvi těsta to jest z 250g mouky..Delam to tak jiz leta napln obmnenuji a vzdy se povede.Je luxusni...doporucuji

Apetit magazín

KVÍZ: Jak jste zdatní v kuchyni?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak jste zdatní v kuchyni?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...

Obchod Apetit