0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Candát se zapečenými bramborami

Candát se zapečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Candát se zapečenými bramborami

2.7 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3634 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 199 g
Tuky 125 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento rybí fešák je nejen krásný, ale má i velmi chutné pevné bílé maso, málo tuku a kostí a velejemnou chuť.

Suroviny

candát 1.5 kg
vykuchaný
sůl
pepř
mletý
slanina 50 g
plátky
estragon
dle chuti
petrželka 1 svazek
brambory nové 1 kg
na tenké plátky
kmín 0.25 ČL
mletý
vejce 4 ks
rozšlehaná
smetana ke šlehání 4 PL
olej 1 PL
citron 1 ks
máslo 50 g

1 Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku i uvnitř osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem (pár lístků jemně nasekejte a odložte) a polovinou petrželky. Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého biocitronu, trochou citronové šťávy a špetkou soli a nasekaným estragonem. Zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky.

2 Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do předehřáté troubyna 180 stupňů. Pečte 30–40 minut, podle velikosti ryby.

3 Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit