Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Candát se zapečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3634 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 199 g
Tuky 125 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento rybí fešák je nejen krásný, ale má i velmi chutné pevné bílé maso, málo tuku a kostí a velejemnou chuť.

Suroviny

candát 1,5 kg
vykuchaný
sůl
pepř
mletý
plátky
estragon
dle chuti
petrželka 1 svazek
na tenké plátky
kmín ¼ ČL
mletý
vejce 4 ks
rozšlehaná
olej 1 PL

Postup

1

Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku i uvnitř osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem (pár lístků jemně nasekejte a odložte) a polovinou petrželky.

2

Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého biocitronu, trochou citronové šťávy a špetkou soli a nasekaným estragonem. Zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky.

3

Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do předehřáté troubyna 180 stupňů. Pečte 30–40 minut, podle velikosti ryby.

4

Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín