Candát se zapečenými bramborami

Candát se zapečenými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Více než hodinu 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3271 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 199 g
Tuky 127 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Tento rybí fešák je nejen krásný, ale má i velmi chutné pevné bílé maso, málo tuku a kostí a velejemnou chuť.

Suroviny

candát 1 kg
vykuchaný
sůl
pepř
mletý
slanina 50 g
plátky
estragon
dle chuti
petrželka 1 svazek
brambory 1 kg
nové, na plátky
kmín 1 ČL
mletý
vejce 4 ks
rozšlehaná
smetana ke šlehání 4 PL
olej 1 PL
citron 1 ks
bio
máslo 50 g
1 Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku i uvnitř osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem (pár lístků jemně nasekejte a odložte) a polovinou petrželky. Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého biocitronu, trochou citronové šťávy a špetkou soli a nasekaným estragonem. Zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky.

2 Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do předehřáté troubyna 180 stupňů. Pečte 30–40 minut, podle velikosti ryby.

3 Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit