0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona na talíři v restauraci The Monastery

kremova polevka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V létě české jahody, na podzim houby z lesa a v zimě dýně – ochutnejte restauraci The Monastery malostranského hotelu The Augustine, ve které tempo udává roční období. Letos se stala osmou absolutně nejlepší českou restaurací podle publikace Maurerův výběr GRAND RESTAURANT pro rok 2011.

Sezonní záležitost

Poklad této restaurace hledejte v sezonním menu, které vychází ze surovin přirozeně dostupných v daném ročním období. Pokaždé obsahuje skvostná jídla a zajímavé, přesto chuťově srozumitelné variace. Například v listopadu menu obohatily dýně – hosté mohli ochutnat dýňovou polévku s lesními houbami a foie gras nebo daňka dušeného ve víně cabernet moravia s dýní, kapustou a kaštany.

Nápojovou raritou restaurace je svatotomášské černé pivo, které díky své nasládlé, silné, avšak velmi příjemné chuti skvěle ladí se zvěřinou a hovězím. Lokální suroviny nebudou v The Monastery chybět ani na štědrovečerním stole. Mimo jiné se bude podávat naprostá klasika – smažený kapr z Třeboně s bramborovým salátem a nakládanou zeleninou.

Jídlo musí chutnat

Za jedinečnou kuchyní restaurace stojí šéfkuchař Richard Fuchs. Ten neváhá strávit svoji dovolenou hledáním nových místních dodavatelů. Své kulinářské zaujetí vysvětluje jednoduše: „Proč brát ze zahraničí, když můžu koupit u nás doma v sezoně skvělou a čerstvou zeleninu přímo od našich pěstitelů?“ Richard Fuchs si nepotrpí na složitou prezentaci jídla a vyšperkované talíře, raději se zaměřuje na jednoznačnou chuť pokrmů:

„Jídlo musí chutnat. Sice ho vnímáme i očima a nosem, ale jazyk a chuťové buňky jsou to hlavní, co jídlo hodnotí. Protože když oči zavřete, vnímáte jen chuť. Na ničem jiném pak nezáleží.“ Jeho přičiněním se restaurace přednedávnem stala členem hnutí Slow Food, které propaguje jednoduché, poctivé vaření pokrmů z místních surovin.

Restaurace The Monastery, hotel The Augustine
Letenská 12/33, Praha 1

Přečtěte si rozhovor s Richardem Fuchsem, šéfkuchařem restaurace The Monastery.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit