Učíme se od mistra: tažený štrúdl

Učíme se od mistra: tažený štrúdl
sdílet:
Domácí tažený štrúdl s tenkým křupavým těstem a šťavnatou náplní nemá mezi moučníky konkurenci.

Jeho příprava je přitom snazší, než si možná myslíte. Přesvědčí vás o tom šéfcukrář Tomáš Dražský, který vás naučí:

  • Vytáhnout těsto, aby bylo krásně tenké, ale přitom se s ním dobře pracovalo
  • Pracovat s taženým těstem a vytvářet z něj křehké vrstvičky
  • Upéct křehounký závin se šťavnatou náplní a fantasticky tenkou krustičkou

Fígle a tipy mistra cukráře na domácí tažený štrúdl přináší zářijový Apetit.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit