Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Božský štrúdl

Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl. Pořád to bude váš starý dobrý štrúdl, ale jak!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 5 větších jablek
    • 5 hrušek
    • 2 lžičky skořice
    • 2 sáčky vanilkového cukru
    • 4 hrsti rozinek, propláchnutých
    • 3 hrsti nahrubo nasekaných lískových oříšků
    • 1 balení listového těsta
    • 1 rozšlehané vejce na potření
    • šlehačka k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilinového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.

2 Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrúdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilkovým cukrem, případně i se šlehačkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s hovězím

Vánoční závin se sušeným ovocem

Dezerty z kavárny

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Linecký koláč

Rumová bábovka s čokoládou

Sachr dort

Zasněžený dort

Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky

REKLAMA

Přidat komentář