0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Upečte si ten nejlepší štrúdl

Upečte si ten nejlepší štrúdl
sdílet:
V Nové Říši na Vysočině pořádají každý listopad velké štrúdlové klání. Letošní, v pořadí již čtvrtý ročník, vyhrála v sladké kategorii Lucie Houzarová. Ta nám nakonec prozradila recept, který jí vítězství přinesl i vloni. „V loňském roce vyhrál také. V letech předešlých se rovněž umístil na předních místech. Je tedy asi nejlepší ze všech,“ dodala Michaela Novotná, jedna z organizátorek štrúdlové přehlídky.

Na vítězný závin budete potřebovat:
300 g polohrubé mouky
50 g tvarohu
50 g hery
sůl
na špetku nože prášek do pečiva

Všechny suroviny smíchejte a zpracujte v těsto. Je dobré ho nechat chvíli odpočinout v lednici. Poté z něj vyválejte dva pláty a poklaďte je směsí z jablek, cukru, oříšků a skořice. Pláty zabalte a pomažte rozšlehaným vejcem. Pečte při teplotě 180–200 stupňů.

Více o soutěži se dočtete v článku Veselé štrúdlování.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit