0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Valtické vinné trhy ve znamení rekordů

Valtické vinné trhy ve znamení rekordů
sdílet:
Přes nepříznivou předpověď počasí se letošních Valtických vinných trhů zúčastnilo rekordních 5643 návštěvníků.

Dražba šampionů minulých let


Za nejvyšší obnos bylo vydraženo víno Rulandské šedé, ročník 1979, které se stalo šampionem v roce 1985. Víno pochází z Vinných sklepů Valtice – CHATEAU VALTICE – a nový majitel, ředitel společnosti GUMOTEX Břeclav Jiří Kalužík, je vydražil za rekordních 22 tisíc korun.

Letošní vítězové


Nejvyšší titul CHAMPION Valtických vinných trhů 2010 získalo ve finálové konkurenci sedmnácti bílých vín Veltlínské zelené, ročník 2009, pozdní sběr z Vinařství Josef Dufek se sídlem Svatobořice-Mistřín. Z třinácti finálových červených vín porotce nejvíce zaujal Merlot, ročník 2009, výběr z hroznů z Vinařství Jaroslav Beneš se sídlem v Hruškách. Celkově se na  trzích prezentovalo 911 vín od 151 vinařů.

Stošedesátiletá tradice vinných trhů


Počátek tradice Valtických vinných trhů se datuje již od roku 1850. Z té doby také pochází název trhy – v minulém a předminulém století se při výstavních trzích s vínem reálně obchodovalo, zákazníci víno ochutnávali a současně sjednávali obchodní kontrakty na celý rok.

Oceněná vína na Valtických vinných trzích 2010



1.  CHAMPION VVT 2010 – bílé víno
 41  Veltlínské zelené 2009, pozdní sběr, č. š. 1809, Vinařství Josef Dufek, Svatobořice-Mistřín
                                                                        


2. CHAMPION VVT 2010 – červené víno
 473  Merlot  2009, výběr z hroznů, č. š. 11/10,  Beneš Jaroslav, Hrušky



3. POHÁR STAROSTY MĚSTA VALTIC
 za nejvýše oceněné zahraniční víno
 810  Tramín červený 2008, bobuľový výber, č. š. 104, Víno Nitra, Slovensko

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč