Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citrusy ve vinném želé

Citrusy ve vinném želé

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2620 kcal
Bílkoviny 522 g
Sacharidy 40 g
Tuky 0 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a lehký dezert přijde vhod zejména po sytém hlavním chodu. Je jen na vás, jaké ovoce zvolíte, zda použijete alkohol, nebo připravíte nealkoholickou verzi dezertu s ovocnými šťávami.

Suroviny

1 ks
růžový grep lze nahradit krvavým pomerančem
lze nahradit mandarinkami
želatina 4 plátky
dezertní
badyán hvězdičky
na ozdobení

Postup

1

Jeden neoloupaný pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, rozložte je na plech, posypte cukrem a vložte do trouby vyhřáté na 90 °C. Pečte hodinu, pak obraťte a pečte další hodinu. Poté nechte vychladnout.

2

Z ostatního ovoce ponechaného v celku okrájejte kůru včetně její hořké bílé části. Z okrájených plodů vykrájejte jednotlivé dílky čisté dužiny tak, aby na nich nezbyla žádná bílá slupka. Měsíčky čisté dužiny rozdělte do připravených skleniček. Nahoru na ně položte hvězdičku badyánu.

3

Želatinu namočte do studené vody. Víno přiveďte k varu, pak do něj vmíchejte vymačkanou želatinu, odstavte a dobře promíchejte.

4

Směsí zalijte ovoce ve skleničkách a ty vložte na několik hodin do lednice ztuhnout (myslete na to, že si v lednici musíte nechat na skleničky místo!). Před podáváním ozdobte kolečkem křupavého pomeranče.

NĚCO NAVÍC
Želé můžete připravit i z bílého či růžového sektu nebo červeného vína. V takovém případě doporučujeme přimíchat trochu cukru. Nealkoholickou verzi připravte z ovocné šťávy nebo čaje. Taktéž můžete použít i jiné druhy ovoce – výborné jsou jahody, maliny, hroznové víno, broskve, granátové jablko, liči…

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč