0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citrusy ve vinném želé

Citrusy ve vinném želé

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2620 kcal
Bílkoviny 522 g
Sacharidy 40 g
Tuky 0 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a lehký dezert přijde vhod zejména po sytém hlavním chodu. Je jen na vás, jaké ovoce zvolíte, zda použijete alkohol, nebo připravíte nealkoholickou verzi dezertu s ovocnými šťávami.

Suroviny

1 ks
růžový grep lze nahradit krvavým pomerančem
pomeranč 2 ks
lze nahradit mandarinkami
grapefruit 1 ks
krupicový cukr 1 ČL
želatina 4 plátky
víno bílé 500 ml
dezertní
badyán hvězdičky
na ozdobení

1 Jeden neoloupaný pomeranč nakrájejte na tenká kolečka, rozložte je na plech, posypte cukrem a vložte do trouby vyhřáté na 90 °C. Pečte hodinu, pak obraťte a pečte další hodinu. Poté nechte vychladnout.

2 Z ostatního ovoce ponechaného v celku okrájejte kůru včetně její hořké bílé části. Z okrájených plodů vykrájejte jednotlivé dílky čisté dužiny tak, aby na nich nezbyla žádná bílá slupka. Měsíčky čisté dužiny rozdělte do připravených skleniček. Nahoru na ně položte hvězdičku badyánu.

3 Želatinu namočte do studené vody. Víno přiveďte k varu, pak do něj vmíchejte vymačkanou želatinu, odstavte a dobře promíchejte.

4 Směsí zalijte ovoce ve skleničkách a ty vložte na několik hodin do lednice ztuhnout (myslete na to, že si v lednici musíte nechat na skleničky místo!). Před podáváním ozdobte kolečkem křupavého pomeranče.

NĚCO NAVÍC
Želé můžete připravit i z bílého či růžového sektu nebo červeného vína. V takovém případě doporučujeme přimíchat trochu cukru. Nealkoholickou verzi připravte z ovocné šťávy nebo čaje. Taktéž můžete použít i jiné druhy ovoce – výborné jsou jahody, maliny, hroznové víno, broskve, granátové jablko, liči…

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit